Πολιτική

Δημοσκοπήσεις 2019: Κλείνει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκοπήσεις 2019: Κλείνει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Η νέα δημοσκόπηση της Prorata δείχνει μείωση του ποσοστού των αναποφάσιστων αλλά και μεταβολές στην πρόθεση ψήφου.

Η νέα δημοσκόπηση της Prorata δείχνει μείωση του ποσοστού των αναποφάσιστων αλλά και μεταβολές στην πρόθεση ψήφου. Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να έχει σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, προβάδισμα το οποίο αγγίζει τις 4,9 μονάδες στην πρόθεση ψήφου.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας, τις τελευταίες εβδομάδες ανιχνεύεται από όλες τις δημοσκοπήσεις μία μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η οποία εντούτοις δεν μπορεί να μεταφραστεί σε ανατροπή υπέρ του κυβερνητικού κόμματος. Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η διαφορά των δύο κομμάτων φτάνει το 4,9%, ενώ για την τρίτη θέση μάχονται Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής.

Το ΚΚΕ παραμένει σταθερό στο 5,7%, ενώ κανέναν εκ των υπόλοιπων κομμάτων δεν δείχνει να πιάνει το πολυπόθητο 3% που εξασφαλίζει εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ύψος της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει το 14,8%, ενώ περίπου το 5% απαντάει πως θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

  • Alcο: Προβάδισμα 6,3 μονάδων για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

Προβάδισμα 6,3 μονάδων (από 6,5 μονάδες στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας) καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Έλλη Στάη. Την ίδια ώρα, μαίνεται η «μάχη» ανάμεσα στο Κίνημα Αλλαγής και τη Χρυσή Αυγή για την τρίτη θέση, ενώ «κλειδί» για τις εκλογές αποτελεί η ψήφος των αναποφάσιστων, που ανέρχεται στο 12,7%.

  • Rass: Στο 8,5% η διαφορά υπέρ της ΝΔ

Προβάδισμα 8,5% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό του Action 24. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλάγής, τέταρτο το ΚΚΕ και πέμπτο η Χρυσή Αυγή.  Στην παράσταση νίκης για τις ευρωεκλογές, το 73,5% εκτιμά πως πρώτη θα έρθει η ΝΔ, ενώ το 20,3% θεωρεί πως θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments