Πολιτική

Επίθεση στη Βουλή: Το Μαξίμου καταδικάζει τους βανδαλισμούς του Ρουβίκωνα – Τι αναφέρει η ΝΔ

Επίθεση στη Βουλή: Το Μαξίμου καταδικάζει τους βανδαλισμούς του Ρουβίκωνα – Τι αναφέρει η ΝΔ
«Απόλυτη, κατηγορηματική και απερίφραστη» είναι η καταδίκη από την αντιπολίτευση για την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο Κοινοβούλιο. Τέτοιες ενέργειες είναι βαθιά αντιδημοκρατικές και ουδεμία σχέση έχουν με τους κοινωνικούς αγώνες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου για την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή. Αρχικά τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν μπογιές στον τοίχο της Βουλής, λίγο μετά τις 14:10 το μεσημέρι. Στη συνέχεια, πέταξαν και καπνογόνα. Αργότερα, ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση υποστηρίζοντας ότι είναι στο πλαίσιο αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας, αρχιτρομοκράτη της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η Γεροβασίλη ζητάει εξηγήσεις για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή

Έντονη ήταν η δυσαρέσκεια της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την νέα επίθεση του Ρουβίκωνα κατά της Βουλής των Ελλήνων το μεσημέρι της Τρίτης, όπως αναφέρει το ethnos.gr.  Πηγές του υπουργείου μιλώντας στο Open TV έλεγαν ότι η κ. Γεροβασίλη «άστραψε και βρόντηξε, ενώ τηλεφώνησε η ίδια στους στρατηγούς και ζήτησε να μάθει πως τα μέλη του Ρουβίκωνα κατάφεραν να φτάσουν στο προαύλιο της Βουλής να πετάξουν τις μπογιές τους και να φύγουν ανενόχλητοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κ. Γεροβασίλη αφήνει ανοιχτό το πως θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους τις έχουν.

Κατά τη διάρκεια της ΕΔΕ -που διατάχθηκε νωρίτερα το μεσημέρι- μεταξύ άλλων θα ελεγχθεί εάν είχαν κατανεμηθεί οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τη φρουρά του κτιρίου με τον τρόπο που πρέπει. Να σημειωθεί ότι στη φρουρά της Βουλής τις τελευταίες μέρες προστέθηκε επιπλέον ενίσχυση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, λίγο μετά την επίθεση: «Αυτού του τύπου οι ενεργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν».

  • ΝΔ: Απόλυτος εξευτελισμός του κράτους

Απόλυτο εξευτελισμό του κράτους χαρακτηρίζει η ΝΔ τον βανδαλισμό της Βουλής από μέλη του Ρουβίκωνα, τονίζοντας παράλληλα, ότι με αυτή την ενέργεια αποδεικνύεται ότι «δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτίριο που συμβολίζει την ελληνική Δημοκρατία».

  • Η δήλωση της εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη έχει ως εξής:

Ο βανδαλισμός της Βουλής από τον Ρουβίκωνα είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους, που σε τέσσερις μέρες έχει εκλογές, και αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτίριο που συμβολίζει την ελληνική Δημοκρατία. Το μήνυμα της ΝΔ είναι σαφές: Οι υπαίτιοι της σημερινής ντροπής, ας γνωρίζουν από τώρα, ότι η πρωτοφανής ανομία θα λάβει τέλος πολύ σύντομα με την ψήφο του ελληνικού λαού.

Γεννηματά: Η ανοχή στη βία εξελίσσσεται σε συνενοχή

«Η ανοχή της Κυβέρνησης στη βία και τους δήθεν αριστερούς εκφραστές της, εξελίσσεται σε συνενοχή και καθημερινή απειλή για την κοινωνία» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχει έρθει η ώρα να πάμε μπροστά με ασφάλεια για τους πολίτες και στήριξη στους αστυνομικούς που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες κάνουν σήμερα τη δουλειά τους» πρόσθεσε.

Λοβέρδος: Απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη

Απερίφραστη, απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη: Αυτό είναι το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου. Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ.Λοβέρδος χαρακτηρίζει φασιστική την επίθεση στο σπίτι της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού.

Το Ποτάμι: Το ζήτημα είναι έως πότε θα κάνουν ό,τι γουστάρουν;

Το ζήτημα είναι έως πότε θα κάνουν ό,τι γουστάρουν: Αυτό το ερώτημα θέτει με δήλωσή του με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς. «Ο Ρουβίκωνας με την επίθεσή του στη Βουλή με καπνογόνα και μπογιές θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα, ότι “μπορούμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε, όπου γουστάρουμε…”. Και το θέμα είναι έως πότε…», αναφέρει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments