Τεχνολογία

Panasonic: Αναστέλλει την συνεργασία της με την Huawei

Panasonic: Αναστέλλει την συνεργασία της με την Huawei
Η Panasonic προστέθηκε στη λίστα με τις εταιρείες που έχουν αναστείλει τις δοσοληψίες της με τον κινέζικο όμιλο, Huawei.

Η Panasonic, ένας ιαπωνικός κολοσσός του τομέα των ηλεκτρονικών, ανακοίνωσε σήμερα πως αναστέλλει κάθε δοσοληψία της με τον κινεζικό όμιλο Huawei, που προστέθηκε σε μαύρη λίστα της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η Ουάσινγκτον προσάπτει στην Huawei, που πρωτοπορεί στην ανάπτυξη δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G), πως ενέχεται σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες της Κίνας.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η κινεζική εταιρεία προστέθηκε σε μαύρη λίστα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αφού η Ουάσινγκτον κατηγορεί την κινεζική επιχείρηση που πρωτοπορεί στην ανάπτυξη δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) πως συμμετέχει σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες υπέρ του Πεκίνου.

«Σταματήσαμε τις συναλλαγές μας με τη Huawei και 68 θυγατρικές της οι οποίες υπόκεινται στην απαγόρευση της αμερικανικής κυβέρνησης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP ο Τζο Φλιν, εκπρόσωπος του ιαπωνικού ομίλου, ο οποίος προμήθευε ως τώρα την κινεζική εταιρεία με ημιαγωγούς και άλλα υλικά. Στις 15 Μαΐου, ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε σχέση με τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που παράγεται στο εξωτερικό και θεωρείται επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια.

To εκτελεστικό διάταγμα δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε εταιρείες ή χώρες, αλλά την ίδια ημέρα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου τοποθέτησε σε «μαύρη λίστα» τη Huawei και 68 από τις θυγατρικές της, απαγορεύοντάς τους να αγοράζουν τμήματα και εξαρτήματα από αμερικανικές εταιρείες χωρίς άδεια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν ήδη μπλοκάρει τη Huawei από συμφωνίες με την κυβέρνηση και αναδόχους, πιέζουν τους συμμάχους να ακολουθήσουν τις κινήσεις τους.  Η Ιαπωνία ακολούθησε το παράδειγμα, ενώ η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία απαγόρευσαν στη Huawei να προμηθεύσει εξοπλισμό στα δίκτυα νέας γενιάς 5G.

Ωστόσο, αρκετές χώρες αρνήθηκαν να υποκύψουν στην πίεση των ΗΠΑ. Σημαντικές οικονομίες της ΕΕ, όπως η Γερμανία και η Ιταλία, επιτρέπουν στην Huawei να συμμετάσχει στην ανάπτυξη των δικτύων 5G. Το Ηνωμένο Βασίλειο, εν τω μεταξύ, έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο και τον περασμένο μήνα επέτρεψε στην εταιρεία να προμηθεύει λιγότερο ευαίσθητα μέρη εξοπλισμού δικτύωσης 5G.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments