Αυτοκίνητο

Νίκι Λάουντα: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του θρυλικού οδηγού

Νίκι Λάουντα: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του θρυλικού οδηγού
Η Formula 1 θα τιμήσει με τον δικό της τρόπο τον θρυλικό Νίκι Λάουντα.

Ο Νίκι Λάουντα ήταν μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο θρυλικός πιλότος άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγες μέρες σκορπώντας θλίψη στον κόσμο της Formula 1. Την Κυριακή (26/5) είναι προγραμματισμένο το Gran Prix στην πίστα του Μονακό.

Πριν από την έναρξη του αγώνα θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νίκι Λάουντα. Με αυτό τον τρόπο το κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας θα τιμήσει τη μνήμη ενός εκ των κορυφαίων πιλότων που έχουν περάσει από τις πίστες.

Ο Λάουντα, ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες και χαρακτήρες που ανέδειξε η Formula 1, ο οποίος επέστρεψε μετά την φωτιά που πήρε το μονοθέσιό του στο γκραν πρι του  Νίρμπουργκρινγκ το 1976, για να κατακτήσει στη συνέχεια άλλους δύο τίτλους, μετά τον πρώτο με την Ferrari το 1975, απεβίωσε την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 70 ετών.

Ο Λάουντα έμεινε στον χώρο ως οδηγός μέχρι το 1985, πριν αφοσιωθεί στην αεροπορική εταιρεία που είχε δημιουργήσει. Το 1993 ανέλαβε συμβουλευτικό ρόλο στην Ferrari, ενώ έπειτα από ένα αποτυχημένο πέρασμα ως μέλος της Jaguar το 2001, ορίστηκε επίτιμος Πρόεδρος της Mercedes το 2012, παίρνοντας σημαντικό ρόλο στην υπογραφή του Λιούις Χάμιλτον από τη McLaren το 2012.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments