Διεθνή

Έκρηξη στη Λιόν: Νέες φωτογραφίες του υπόπτου δημοσιοποίησε η αστυνομία

Έκρηξη στη Λιόν: Νέες φωτογραφίες του υπόπτου δημοσιοποίησε η αστυνομία
Νέες φωτογραφίες του δράστη από την έκρηξη στη Λιόν έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική αστυνομία. Αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του μέχρι στιγμής.

Η γαλλική αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του βασικού υπόπτου για την έκρηξη στη Λιόν την Παρασκευή, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμών 13 ανθρώπων. Η αστυνομία ανήρτησε στο twitter δύο νέες φωτογραφίες του βομβιστή με το ποδήλατο, που κατηγορείται ότι τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό σε κεντρικό, εμπορικό πεζόδρομο της γαλλικής πόλης. Στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η αστυνομία ανάρτησε δύο νέες φωτογραφίες του ανθρώπου που αναζητείται από την Παρασκευή και φέρεται ότι τοποθέτησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε κεντρικό, εμπορικό πεζόδρομο της γαλλικής πόλης.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται ένας άνδρας ηλικίας γύρω στα 30, που κυκλοφορεί με ποδήλατο. Φοράει μπλούζα χρώματος κυπαρισσί, με τα μανίκια γυρισμένα και ανοιχτόχρωμη βερμούδα, ενώ στην πλάτη του κουβαλάει ένα σακίδιο σκούρου χρώματος.

Έκρηξη στη Λιόν: Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ανάληψη ευθύνης όσον αφορά την έκρηξη βόμβας στη Λιόν, που σημειώθηκε χθες και άφησε 13 τραυματίες. Αυτό ανακοίνωσε ο Γάλλος εισαγγελέας κατά της τρομοκρατίας Ρεμί Χέιτζ. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η βόμβα τοποθετήθηκε από έναν άνδρα, σύμφωνα με τα όσα έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας (CCTV). Οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμη εντοπίσει τον ύποπτο, καθώς φορούσε γυαλιά ηλίου κι έναν σκούφο.

Κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης κατέγραψε τον δράστη της επίθεσης στη Λιόν, ο οποίος με εν μέρει καλυμμένο πρόσωπο, φαίνεται να φτάνει στο σημείο με ένα μαύρο ποδήλατο και να αφήνει το πακέτο-βόμβα έξω από υποκατάστημα μιας αλυσίδας φούρνων. Όπως αναφέρουν οι τελευταίοι υπολογισμοί, από την έκρηξη τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί. Οι 11 εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με έναν να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Ο ύποπτος καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας σε βίντεο να αφήνει ένα πακέτο μπροστά στο αρτοπωλείο λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη στις 17:30 το απόγευμα, σύμφωνα με την αστυνομία και τον δήμαρχο του 2ου διαμερίσματος της Λυών, Ντενί Μπρολικιέ. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έκανε λόγο για «επίθεση» και πρόσθεσε ότι «οι σκέψεις μου βρίσκονται στους τραυματίες». Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού διενεργεί έρευνα. Παράλληλα, η αστυνομία ανέφερε ότι αντιμετωπίζει την έκρηξη ως απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments