Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Ο Βοτανικός άλλαξε μορφή (pics/vid)

Παναθηναϊκός: Ο Βοτανικός άλλαξε μορφή (pics/vid)
Η περιοχή που ο Παναθηναϊκός είχε σχέδια για νέο γήπεδο έχει αρχίσει να αλλάζει μορφή.

Πριν από μερικά χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε παρουσιάσει το πλάνο του για κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό. Το σχέδιο είχε μείνει στο συρτάρι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το θέμα ήρθε και πάλι στην επιφάνεια από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο ηγέτης του μπασκετικού τμήματος της ομάδας δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να δώσει τέλος στα προβλήματα που έχει ο σύλλογος γενικότερα.

Όταν είδε ότι το πλάνο του για το Athens Alive δεν μπορεί να προχωρήσει το άφησε στην άκρη και άρχισε να επεξεργάζεται το πρότζεκτ του Βοτανικού με τα νέα δεδομένα. Το Sportime έκανε αυτοψία στο χώρο και αποκάλυψε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει κάποιες αλλαγές στην περιοχή.

Αναλυτικά το θέμα του Sportime αναφέρει

Ο Βοτανικός δεν θυμίζει σε τίποτα το… βουνό μπάζων του περασμένου Νοεμβρίου. Η διαφορά, με μία απλή ματιά από την Αγίου Πολυκάρπου, είναι εμφανής. Η όψη του οικοπέδου άλλαξε. Σαν να… ετοιμάζεται για κάτι!

Στις 15 Νοεμβρίου 2018 δημοσιεύτηκε στο Sportime η παρθενική και μοναδική έως και τώρα αυτοψία στο κουφάρι του οικοπέδου που είναι να στεγάσει το «σπίτι» του Παναθηναϊκού.Ο Βοτανικός τότε ήταν εκτός επικαιρότητας. Δεν είχαν κάνει «κιχ» για τη Διπλή Ανάπλαση ούτε υποψήφιοι Δήμαρχοι, ούτε αθλητικοί παράγοντες.

Πέρασαν 6,5 μήνες από τη δημοσίευση αποκλειστικών φωτογραφιών από τη λάσπη και τα μπάζα, που είχαν πάρει τη θέση του «πράσινου» παλατιού. Η μεγάλη αλλαγή, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2018, είναι πως τον Μάιο του 2019 πολύς κόσμος έχει αναθεωρήσει την άποψή του για την προοπτική γηπέδου στον Βοτανικό. Athens Alive δεν υπάρχει, Γουδή ούτε, η Λεωφόρος Αλεξάνδρας αποτελεί χώρο ελάχιστων πολεοδομικών προδιαγραφών και συνοδεύεται από συγκεκριμένο μέλλον.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μόνο οι δηλώσεις του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, και η τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στάθηκαν ικανές να αλλάξουν το τοπίο. Σίγουρα η ανάγκη του Παναθηναϊκού και του κόσμου του για νέο γήπεδο. Μία επίσκεψη στο, πολύ καλύτερα φυλασσόμενο πλέον, οικόπεδο δείχνει πως κάτι, ίσως, γίνεται. Για να χρησιμοποιηθεί μία αλληγορική έκφραση, σχετικά με τις εξελίξεις, σαν να προετοιμάζεται κυριολεκτικά το έδαφος!

ΕΠΙΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ

Μετά τις Εκλογές έχει καταγράψει το Sportime πως θα υπάρχουν νέα και κινήσεις για το θέμα. Με νέο Δήμαρχο στην Αθήνα. Με κίνητρο να ξεβαλτώσει την κατάσταση εκεί. Βοηθώντας, απλά, στην εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος. Ο Παναθηναϊκός ενωμένος θα πρέπει να αδράξει την ευκαιρία και όχι να κωλυσιεργήσει.

Η αυτοψία Νο2 στον χώρο του οικοπέδου παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο.Τα μπάζα δεν υπάρχουν, πλέον, και η επιφάνεια του εδάφους καλύπτεται από χώμα. Όχι από τσιμέντο. Το βουναλάκι που έχει καθαρίσει από τα μπάζα βρίσκεται στο μισό περίπου ύψους, με την τσιμεντένια επιφάνεια στις παρυφές της Αγίου Πολυκάρπου να είναι, πλέον, όλη σκαμμένη κάτω από το ύψος του δρόμου.

ΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ Α

Με γυμνό μάτι διαφαίνεται το χαραγμένο και βυθισμένο έδαφος των θεμελίων του γηπέδου, που βρίσκεται πίσω από το παλιό βουνό από μπάζα. Ο Τομέας Ανάπλασης Α, δηλαδή, στη διαγώνιο της μίας εστίας με το εμπορικό κέντρο είναι πλέον καθαρός στην επιφάνειά του, πλην του λόφου.

Όσον αφορά τον Τομέα Ανάπλασης Β, το εμπορικό (πρώην του Βωβού), δεν παρουσιάζει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με 6,5 μήνες πριν. Κάτι που δεν συμβαίνει, όμως, με τον χώρο ανάμεσα στους δύο Τομείς. Σκουπίδια και μπάζα έχουν εξαφανιστεί, έχουν γκρεμιστεί παρακείμενα μικρά κτίσματα, με την περιοχή επίσης να καθαρίζει!

Τα μπάζα έχουν παραληφθεί από τη ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) ως βιοκαύσιμα. Η όψη του Βοτανικού, που έχει αλλάξει πάντως, δείχνει ότι σύντομα το οικόπεδο θα επιπεδοποιηθεί, θα απαλλαγεί από ό,τι το κάλυπτε ή το καλύπτει. Με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό…

Στον Βοτανικό υπάρχει κινητικότητα και αυτό είναι είδηση! Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ελπίζει…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments