Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: Τα αποτελέσματα των exit polls στην Κύπρο

Ευρωεκλογές 2019: Τα αποτελέσματα των exit polls στην Κύπρο
Τι έδειξαν τα exit polls στην Κύπρο για τις Ευρωεκλογές 2019. Μπροστά ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Ευρωεκλογές 2019: Οι κάλπες στην Κύπρο έκλεισαν στις 18:00 και πριν από λίγη ώρα βγήκαν στη δημοσιότητα τα exit polls των κυπριακών καναλιών. Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα πάρει την πρωτιά. Η ΕΔΕΚ φαίνεται να κερδίζει τη μάχη για την έκτη έδρα.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τα μεσάνυχτα και θα γίνει η ανακήρυξη των έξι αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κύπρος Κυπριανού. Ο Γενικός Έφορος Εκλογών θα ανακοινώσει ποσοστό συμμετοχής εντός των επομένων λεπτών.

Ταυτόχρονα ο κ. Κυπριανού εξέφρασε ικανοποίηση για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και την υπευθυνότητα που επέδειξε στη συντριπτική του πλειοψηφία το εκλογικό σώμα. Από δύο ευρωβουλευτές εκλέγουν ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το ΑΚΕΛ σύμφωνα με τα Exit Poll των τηλεοπτικών σταθμών. Σύμφωνα με τα exit poll ένα ευρωβουλευτή εκλέγει το ΔΗΚΟ και έναν η ΕΔΕΚ η οποία κερδίζει στο νήμα το ΕΛΑΜ που μένει εκτός.

Σύμφωνα με τα exit polls πρώτοι σε ψήφους στον Δημοκρατικό Συναγερμό είναι οι Λευτέρης Χριστοφόρου και Λουκάς Φουρλάς. Στο ΑΚΕΛ πρώτος σε ψήφους αναδεικνύεται ο Νιαζί Κιζιλγιουρέκ ενώ την θέση του Νεοκλή Συλικιώτη φαίνεται ότι καταλαμβάνει ο Γιώργος Γεωργίου. Πρώτος σε ψήφους στο ΔΗΚΟ αναδεικνύεται ο Κώστας Μαυρίδης ενώ μάχη ψήφο με ψήφο δίνουν από πλευράς ΕΔΕΚ η Δημήτρης Παπαδάκης και Χρήστος Ιακώβου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments