Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: Ποιοι… επώνυμοι δεν εκλέγονται

Ευρωεκλογές 2019: Ποιοι… επώνυμοι δεν εκλέγονται
Τα κόμματα επέλεξαν αρκετούς επώνυμους για τα ψηφοδέλτιά τους για τις ευρωεκλογές 2019, αλλά δεν είχαν όλοι την ίδια τύχη.

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να πέτυχε μια μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές, ωστόσο υπάρχουν και διάσημοι υποψήφιοι οι οποίοι δεν κατάφεραν να εκλεγούν στην χθεσινή εκλογική διαδικασία. Από τους «επώνυμους» που δεν κέρδισαν τη μάχη του σταυρού ξεχωρίζουν Γιώργος Αμυράς, η Βίκυ Φλέσσα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Άκης Τσελέντης και η Ελισάβετ Κυρίτση.

Σε ότι αφορά τη μάχη του σταυρού για τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, δεν έλειψαν οι εκπλήξεις καθώς γνωστά ονόματα έμειναν εκτός της νέας ευρωβουλής. Τα πιο «τρανταχτά» από αυτά είναι ο Γιάννης Μουζάλας, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο Δημήτρης Πλουμπίδης, η Λυδία Κονιόρδου, η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου και ο ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαϊδης.

Ευρωεκλογές 2019: Ποιοι προηγούνται στους σταυρούς

Με τα έως τώρα αποτελέσματα, η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει 7 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο. Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 30,67%, πρώτος σε σταυρούς αναδεικνύεται ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Ακολουθούν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Μαρία Σπυράκη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Γιώργος Κύρτσος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 6 έδρες και το 23,75% των ψήφων, που κατανέμονται στους Δημήτρη Παπαδημούλη, Ελενα Κουντουρά, Κώστα Αρβανίτη, Στέλιο Κούλογλου, Αλέξη Γεωργούλη, Πέτρο Κόκκαλη. Ενδεχομένως, εφόσον τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας αναδιαμορφώσουν τη λίστα των εκλεγμένων ευρωβουλευτών, να εκλεγούν τελικά σε δυο θέσεις των προηγουμένων οι Γιάννης Μουζάλας και Σπύρος Δανέλλης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments