Αθλητισμός

Σούπερ Λίγκα – Πλέι οφ: Με αυτούσια βαθμολογία οι ομάδες

Σούπερ Λίγκα – Πλέι οφ: Με αυτούσια βαθμολογία οι ομάδες
Οι ομάδες θα "κουβαλούν" τους βαθμούς στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Τα πλέι οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή στη Σούπερ Λίγκα είναι γεγονός. Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, οι ομάδες αποφάσισαν ομόφωνα να διεξάγονται πλέι οφ από τις θέσεις 1 έως 6 προκειμένου να προκύπτει ο πρωταθλητής. Και φυσικά οι θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παράλληλα, οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 7-14 θα αγωνιστούν σε διαδικασία playouts για να αποφύγουν τις θέσεις του υποβιβασμού. Με λίγα λόγια ένα πρωτάθλημα που θα κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον όλων από την αρχή μέχρι το τέλος του. Και που αναμένεται να ανεβάσει και τον ανταγωνισμό.

Τι θα γίνει, ωστόσο, με το σύστημα διεξαγωγής και με ποιους βαθμούς θα μπαίνουν οι ομάδες στα πλέι οφ; Σύμφωνα με πληροφορίες ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του συνεταιρισμού, με μοναδική επιφύλαξη από τον Ολυμπιακό, ότι οι ομάδες θα κουβαλήσουν αυτούσιους τους βαθμούς που θα έχουν μαζέψει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ήτοι στις 26 προηγούμενες αγωνιστικές.

Κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον ακόμα και την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας για όλες τις ομάδες. Επιπλέον, οι ισορροπίες από εδώ και στο εξής αλλάζουν για τις ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 6-7. Από εκεί που μπορεί να ήταν αδιάφορες μέχρι φέτος, αφού οι θέσεις αυτές δε χάριζαν τίποτα, τώρα θα δίνουν μάχη μέχρι τέλος. Διότι η 6η θέση σε οδηγεί σε πλέι οφ έως και για πρωτάθλημα και η 7η σε πλέι άουτ έως και για υποβιβασμό!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments