Πολιτική

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2019: Στον Ζαγοράκη η έδρα του Βαρουφάκη

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2019: Στον Ζαγοράκη η έδρα του Βαρουφάκη
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης παίρνει τελικά την έδρα του Γιάνη Βαρουφάκη στην Ευρωβουλή.

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2019: Το θρίλερ με την έδρα του Γιάνη Βαρουφάκη άλλαξε τρία χέρια και δύο κόμματα και κατέληξε τελικά στον Θοδωρή Ζαγοράκη. Η συγκεκριμένη έδρα αρχικά είχε δοθεί στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ΜέΡΑ 25 και τη Σοφία Σακοράφα. Ωστόσο όσο αυξανόταν η ενσωμάτωση το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη έπεφτε κάτω από το όριο του 3% με αποτέλεσμα η έδρα να περάσει στη ΝΔ. Αρχικά φαινόταν ότι την έδρα θα καταλάμβανε ο Γιώργος Αμυράς.

Η πρώτη αντίδραση Βαρουφάκη που δεν μπαίνει Ευρωβουλή

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δίνουν στο ΜέΡΑ25 το δικαίωμα και την υπέρτατη υποχρέωση να προβούν σε κάλεσμα καθώς και να επιδιώξουν προγραμματική σύγκλιση προοδευτικών πολιτών, που εκφράζει ικανοποίηση για την παρουσία του ΜέΡΑ25 στις ευρωεκλογές. Ο κ. Βαρουφάκης θεωρεί ότι με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, το κόμμα του κέρδισε το δικαίωμα και την υπέρτατη υποχρέωση να προβούμε σε κάλεσμα για πλατιά πολιτική.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης προανήγγειλε προγραμματική σύγκλιση προοδευτικών πολιτών, «που αναθάρρησαν με το 3% του ΜέΡΑ25, κάτι που θα γίνει σε συγκέντρωση την Τετάρτη στην ΕΣΗΕΑ. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 έγραψε: «Τίποτα δεν έχασε το ΜέΡΑ25! Κερδίσαμε το δικαίωμα και την υπέρτατη υποχρέωση να προβούμε σε κάλεσμα για πλατιά πολιτική. -προγραμματική σύγκλιση προοδευτικών πολιτών που αναθάρρησαν με το 3% του ΜέΡΑ25. Αυτό θα κάνουμε αύριο, Τετάρτη, στη 1μμ στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!», έγραψε ο κ. Βαρουφάκης στο twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments