Αθλητισμός

Τελικός Europa League: Τσέλσι – Άρσεναλ 4-1

Τελικός Europa League: Τσέλσι – Άρσεναλ 4-1
Μπλε βάφτηκε ο τελικός του Europa League, με την Τσέλσι να κάνει «πάρτι» (4-1) κόντρα στην Άρσεναλ και να κατακτάει το τρόπαιο.

Στα χέρια της Τσέλσι κατέληξε το τρόπαιο του Europa League, με τους τους «μπλε» να κάνουν μια εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό κόντρα στην Άρσεναλ και να επικρατούν με 4-1. Έτσι, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έφτασε στα πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια στην ιστορία της. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο πρώην «κανονιέρης», Ολιβιέ Ζιρού, με γκολ ασίστ και κερδισμένο πέναλτι. Έχασε την ευκαιρία για τον πρώτο της ευρωπαϊκό θρίαμβο η ομάδα του Ουνάι Έμερι. Πρώτος χαμένος τελικός Europa League ήττα για τον Ισπανό τεχνικό, μετά από τα τρία τρόπαια με τη Σεβίλλη (2014, 2015, 2016).

Τα γκολ της αναμέτρησης

Στο 48ο λεπτό, ο Ζιρού με εξαιρετική κεφαλιά μετά από σέντρα του Έμερσον έκανε το 1-0. Στο 60′, οι «μπλε» πέτυχαν κι άλλο γκολ, με τον Αζάρ να γυρίσει στον Πέδρο κι εκείνος να πλασάρει ψύχραιμα για το 2-0. Το πάρτι της Τσέλσι συνεχίστηκε, με την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι να πετυχαίνει και τρίτο γκολ πέντε λεπτά αργότερα. Ο Μέιτλαντ-Νάιλς ανέτρεψε τον Ζιρού μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Εντέν Αζάρ ήταν εύστοχος στο πέναλτι κάνοντας το 3-0.

Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό και στο 69′, η Άρσεναλ μείωσε το σκορ. Ο Ιγουόμπι βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με μονοκόμματο σουτ, έκανε το 3-1. Ωστόσο, η όποια χαρά είχε η Άρσεναλ, κράτησε μόλις τρία λεπτά. Κι αυτό γιατί οι Ζιρού και Αζάρ βρέθηκε με «κλειστά μάτι» και Βέλγος με υπέροχο πλασέ έκανε το 4-1, πετυχαίνοντας ίσως το τελευταίο του γκολ με τη φανέλα της Τσέλσι.

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Ζορζίνιο, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Εμερσον, Καντέ, Πέδρο (71′ Γουίλιαν), Κόβασιτς (76′ Μπάρκλεϊ), Ζιρού, Αζάρ (89′ Ζαπακόστα).

Αρσεναλ (Ουνάι Έμερι): Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ (66′ Γκεντουζί), Νάιλς, Τορέιρα (66′ Ιγουόμπι), Τσάκα, Κολάσινατς, Οζίλ (77′ Γουίλοκ), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments