Video

Τελικός Europa League 2019: Οι αρχές σταματούσαν για… έλεγχο οπαδούς με φανέλες Μχιταριάν (vid)

Τελικός Europa League 2019: Οι αρχές σταματούσαν για… έλεγχο οπαδούς με φανέλες Μχιταριάν (vid)
Τελικός Europa League 2019: Ακόμη και οι θαυμαστές του Χένρικ Μχιταριάν είναι ανεπιθύμητοι στο Αζερμπαϊτζάν, λόγω των κακών σχέσεων της Αρμενίας με τη χώρα που φιλοξενεί τον τελικό ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ.

Ο τελικός του Europa League 2019 βρίσκεται προ των πυλών, με τις Τσέλσι και Άρσεναλ να διεκδικούν το τρόπαιο. Ωστόσο, οι «κανονιέρηδες» είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι δεν θα έχουν στη σύνθεση τους τον Χένρικ Μχιταριάν. Ο Αρμένιος άσος δεν ακολούθησε την αποστολή της ομάδας του λόγων των κακών σχέσεων της χώρας του με το Αζερμπαϊτζάν. Ο ίδιος φερόταν να φοβάται για την προσωπική του ασφάλεια κι έτσι αποφάσισε να μην ταξιδέψει στο Μπακού.

Φαίνεται όμως πως ακόμη και οι θαυμαστές του μεσοεπιθετικού των «κανονιέρηδων» αντιμετώπισαν πρόβλημα στο Μπακού. Πλάνα με αστυνομικούς να σταματούν φίλους της Άρσεναλ με φανέλες του Μχιταριάν για να τους κάνουν έλεγχο έχουν κατακλύσει τα social media.

View this post on Instagram

Arsenal fans wearing Mhkitaryan shirts getting stopped by police in Baku 😳

A post shared by Football Daily (@footballdailyuk_) on

Τι συμβαίνει ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία – Οι δηλώσεις του Μχιταριάν

«Έχοντας αξιολογήσει όλες τις επιλογές, έπρεπε να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση ότι δεν θα ταξίδευα με την ομάδα για τον τελικό του Europa League. Είναι παιχνίδια που δεν συμβαίνει να τα παίζεις συχνά και με λυπεί το να τη χάσω», δήλωσε ο διεθνής άσος. Η κατάσταση μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας παραμένει τεταμένη λόγω του θέματος στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Οι δύο χώρες δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις και ήδη στο παρελθόν ο Μχιταριάν είχε χάσει παιχνίδια που οι ομάδες του έπρεπε να παίξουν στο Αζερμπαϊτζάν.

«Εξετάσαμε διεξοδικά όλες τις επιλογές προκειμένου ο Μίκι να είναι μέρος της ομάδας, αλλά μετά τη συζήτηση με τον ίδιο και την οικογένειά του συμφωνήσαμε ότι δεν θα λάβει μέρος στην αποστολή», ανακοίνωσε ο σύλλογος. Να σημειωθεί πάντως ότι η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν είχε ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες ότι ο Μχιταριάν θα μπορούσε να μεταβεί στο Μπακού χωρίς προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments