Υγεία

Βιταμίνη C: Αυτά είναι τα συμπτώματα από την έλλειψή της

Βιταμίνη C: Αυτά είναι τα συμπτώματα από την έλλειψή της
Ο οργανισμός στέλνει "μηνύματα" όταν υπάρχει έλλειψη βιταμίνης C. Μην τα αγνοείτε.

Ματώνουν τα ούλα σας; Κουράζεστε εύκολα; Έχετε ξηρό και ευαίσθητο δέρμα; Αυτά είναι μερικά από τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε ανεπάρκεια σε βιταμίνη C και ο οργανισμός σας… ζητάει βοήθεια.

Η κούραση και η κόπωση είναι τα πρώτα δείγματα. Ωστόσο, η αιμορραγία των ούλων είναι σημάδι της ανεπάρκειας βιταμίνης C, όπως επίσης και το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα. Άλλωστε δεν είναι λίγα τα προϊόντα περιποίησης που περιέχουν βιταμίνη C, μια και μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε το δέρμα σας από βλάβες και από τις ακτίνες του ήλιου.

Ένα άλλο, ασυνήθιστο σημάδι έλλειψης βιταμίνης C  είναι -σύμφωνα με το iatronet, η αύξηση του σωματικού βάρους. Εάν λοιπόν ξαφνικά παίρνετε βάρος χωρίς κανένα λόγο, τότε η ανεπάρκεια της βιταμίνης C μπορεί να είναι μια αιτία. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C σχετίζονται με τη συσσώρευση λίπους- ειδικά με το λίπος της κοιλιάς.

Καλές πηγές για πρόσληψη της βιταμίνης C

Μερικές καλές πηγές βιταμίνης C μπορεί να περιλαμβάνουν: λεμόνι, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, ακτινίδιο, ανανά, φράουλες, γκουάβα, σπανάκι, μπρόκολο, και παπάγια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments