Αυτοδιοίκηση

Αποτελέσματα εκλογών: Στη ΝΔ 12 από τις 13 Περιφέρειες

Αποτελέσματα εκλογών: Στη ΝΔ 12 από τις 13 Περιφέρειες
Ο στόχος της ΝΔ, που ήταν να κερδίσει τις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, φαίνεται ότι επετεύχθη σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία. Υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και στις επτά Περιφέρειες που οδηγήθηκαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα.

Σαφές προβάδισμα και στις επτά περιφέρειες στις οποίες δεν είχε εκλεγεί περιφερειάρχης από το πρώτο γύρο έχουν οι υποψήφιοι που στηρίζονται από τη ΝΔ σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών. Ως εκ τούτου, μετά και τον σημερινό β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών, 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας βάφτηκαν «γαλάζιες».

Αποτελέσματα εκλογών: Η εκτίμηση της Singular Logic για τις περιφέρειες

  • Περιφέρεια Αττικής: Πατούλης 66,2%
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Φαρμάκης 56,4%
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονιας – Θράκης: Μέτιος 51,1%
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου: Νίκας 52,7%
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Σπανό; 51,4%
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Κράτσα 59,1%
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Μουτζούρης 51,1%

Αποτελέσματα εκλογών: Η πρώτη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα πρώτα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ανέφεραν τα εξής:

“Το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο συμμετοχής των πολιτών στον δεύτερο γύρο, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, τα όποια πολιτικά συμπεράσματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξαχθούν. Εξάλλου, τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι συνάρτηση και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, χωρίς να αντιπροσωπεύουν ευθύγραμμα την πολιτική επιρροή κάθε κόμματος, όπως μας έδειξαν και οι εκλογές του 2014.

2. Στην περιφέρεια Αττικής και την Αθήνα οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ένα σημαντικό αγώνα και αυξάνουν τα ποσοστά τους σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα διπλασιάζει το ποσοστό του, ενώ και η Ρένα Δούρου το αυξάνει σημαντικά.

3.Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη μάχη είναι αυτή της κάλπης των εθνικών εκλογών, όπου το δίλλημα θα είναι καθαρό και ο λαός μας θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη 4ετία. Αν θα συνεχιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις μνημονιακές πολιτικές”.

Πανηγυρισμοί στο εκλογικό κέντρο του Κώστα Μπακογιάννη

Πανηγυρικό είναι το κλίμα που επικρατεί στο εκλογικό κέντρο του νέου δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη., στο άκουσμα της εκτίμησης της Singular Logic για για το β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στην πρωτεύουσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments