Ελλάδα

Αποτελέσματα δημοτικών και περιφερειακών εκλογών: Εκτιμήσεις για την αποχή στον β΄γύρο

Αποτελέσματα δημοτικών και περιφερειακών εκλογών: Εκτιμήσεις για την αποχή στον β΄γύρο
Τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών περιμένουν τα κομματικά επιτελεία, γνωρίζοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις για μεγάλη αποχή.

Στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής (2/6/19) έκλεισαν οι κάλπες για τον β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, τα κομματικά επιτελεία γνωρίζουν τις εκτιμήσεις για τη μεγάλη αποχή.

Η χαμηλή προσέλευση υπό «κανονικές συνθήκες» στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές παραδοσιακά συνδυάζεται με το ότι το πολιτικό μήνυμα δίνεται στον πρώτο γύρο ή ότι σε πολλές περιπτώσεις η μάχη θεωρείται ότι έχει ήδη κριθεί από τον πρώτο γύρο, καθώς και με την «κόπωση» κάποιων ψηφοφόρων.

Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές: Μεγάλη αποχή μέχρι στιγμής σε Κέρκυρα, Παξούς και Διαπόντια νησιά

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η αποχή είναι σημαντική όσον αφορά τις περιφερειακές εκλογές, ενώ μεγαλύτερη είναι η προσέλευση ψηφοφόρων στις δημοτικές εκλογές.

«Ψηφίζουν για δήμαρχο, αλλά πολλοί από τους ψηφοφόρους δεν ανταποκρίνονται στην κάλπη για περιφερειάρχη» επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δικαστικός αντιπρόσωπος του 8ου εκλογικού τμήματος στο Μαντούκι της Κέρκυρας. Μεγάλη αποχή σημειώνεται στην κάλπη και στους Παξούς, καθώς ήδη έχει εκλεγεί από τον πρώτο γύρο των εκλογών ο νυν δήμαρχος Σπύρος Βλαχόπουλος, ενώ στα ελάχιστα εκλογικά τμήματα των Διαποντίων νήσων, η πολύωρη θαλάσσια απόσταση για τους ψηφοφόρους που δεν έχουν μεταφέρει τα εκλογικά τους δικαιώματα στην Κέρκυρα, φαίνεται να αποτελεί ανασταλτικός παράγοντας της ψήφου.

Την ίδια ώρα το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε νωρίς το πρωί στην Κέρκυρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας, ο οποίος σε ανάρτησή του στα social media σημείωσε: «Ψηφίζουμε για μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση και στέλνουμε μήνυμα και σήμερα για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments