Πολιτική

Αποτελέσματα δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2019: Τι ώρα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία

Αποτελέσματα δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2019: Τι ώρα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία
Αποτελέσματα δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2019: Πιο σύντομη θα είναι η σημερινή διαδικασία, σε σχέση με εκείνη της περασμένης Κυριακής.

Αποτελέσματα δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2019: Από τις 7 το πρωί, οι πολίτες συρρέουν στα εκλογικά τμήματα της επικράτειας, με σκοπό να αναδείξουν τους συνδυασμούς που θα αναλάβουν τη διοίκηση σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο. Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών εξελίσσεται ομαλά, σύμφωνα με την πρότερη ενημέρωση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικού, Κώστα Πουλάκη.

Μάλιστα, όπως σημειώθηκε, θα υπάρχει γρηγορότερη ροή αποτελεσμάτων, σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή. Οι κάλπες που στήθηκαν είναι λιγότερες, καθώς είναι ανοιχτά 27.059 εκλογικά τμήματα, σε σχέση με τα 39.063 της προηγούμενης εβδομάδας. Παράλληλα, η έλλειψη σταυροδοσίας θα διευκολύνει τη γρηγορότερη εξαγωγή των αποτελεσμάτων για τους δήμους και τις περιφέρειες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πουλάκης είχε αναφέρει νωρίτερα τα εξής για την εκλογική διαδικασία:

“Σήμερα έχουν στηθεί κάλπες για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών σε 7 από τις 13 συνολικά περιφέρειες, και για τις δημοτικές εκλογές σε 229 από τους 332 δήμους της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανοιχτά 27.659 εκλογικά τμήματα- από 39.063 την περασμένη Κυριακή- δηλαδή το 71% του συνόλου, ενώ οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι σήμερα αντιστοιχούν στο 80% του συνόλου.

Με δεδομένο ότι η διαδικασία στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι πιο εύκολη- επειδή δεν γίνεται σταυροδοσία και υπάρχουν δύο συνδυασμοί- θα υπάρξει πολύ σύντομα ροή των αποτελεσμάτων, αλλά και τα τελικά αποτελέσματα”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments