Πολιτική

Αποτελέσματα δημοτικών και περιφερειακών εκλογών: Η δήλωση Χαρίτση για τον β΄γύρο

Αποτελέσματα δημοτικών και περιφερειακών εκλογών: Η δήλωση Χαρίτση για τον β΄γύρο
Ευχαριστίες Χαρίτση λίγο πριν από την ανακοίνωση του αποτελέσματος για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Λίγο πριν από την ανακοίνωση για τα αποτελέσματα δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ο Αλέξης Χαρίτσης έστειλε τις ευχαριστίες του για τη διαδικασία από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αποτελέσματα δημοτικών και περιφερειακών εκλογών: Η δήλωση Χαρίτση

“Κλείνει σήμερα μια επίπονη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν αρκετούς μήνες για τις πιο δύσκολες εκλογές που κλήθηκε να οργανώσει ποτέ το ελληνικό κράτος. Είναι ένα στοίχημα που κερδίσαμε. Η χώρα αποκτά απόψε νέες αυτοδιοικητικές Αρχές που καλούνται να λειτουργήσουν σε νέο πλαίσιο. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους και όλες καλή δύναμη”, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ευχαριστώντας άπαντες για την προσπάθεια που έκαναν.

«Για το υπουργείο Εσωτερικών», πρόσθεσε «κλείνει σήμερα ουσιαστικά η μεγάλη και επίπονη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες ώστε να έχουμε μια ομαλή και απρόσκοπτη εκλογική διαδικασία στις πιο δύσκολες εκλογές που κλήθηκε ποτέ να οργανώσει το ελληνικό κράτος», σημειώνοντας ότι «ήταν ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο πιστεύω ότι το κερδίσαμε». Είπε ακόμη ότι η χώρα αποκτά νέες αυτοδιοικητικές αρχές, οι οποίες καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα νέο πλαίσιο περισσότερο δημοκρατικό και συμμετοχικό που απαιτεί κουλτούρα διαλόγου, συναινέσεων και συνεργασιών.

«Ως υπουργείο Εσωτερικών συνεργαστήκαμε στενά με τις απερχόμενες αρχές προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα μικρά και μεγάλα προβλήματα τω τοπικών κοινωνιών. Τι ίδιο θα πράξουμε και με τα νέα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια προκειμένου να δώσουμε στην αυτοδιοίκηση τα μέσα και τους πόρους που θα επιτρέψουν να επιτελέσει τον πολύ κρίσιμο ρόλο της για τη χώρα», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments