Πολιτική

Αποτελέσματα δημοτικών και περιφερειακών εκλογών: Τι αναφέρει το Reuters για τη σημερινή μάχη

Αποτελέσματα δημοτικών και περιφερειακών εκλογών: Τι αναφέρει το Reuters για τη σημερινή μάχη
Βάσει των αποτελεσμάτων από τον α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών το Reuters σημειώνει ότι όλα δείχνουν επικράτηση και των τριών υποψηφίων της ΝΔ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια Αττικής.

Στα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αναφέρεται το Reuters και κάνει λόγο για περαιτέρω ώθηση της Νέας Δημοκρατίας πριν από τις εκλογές του Ιουλίου. Το Reuters σημειώνει πως βάσει των αποτελεσμάτων από τον α΄ γύρο των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών 2019 η Νέα Δημοκρατία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια Αττικής θα κυριαρχήσει και στο β’ γύρο.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο αυτή η διαδικασία θα παγιώσει το κέρδος της ΝΔ ενόψει των πρόωρων Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου. Βάσει των αποτελεσμάτων από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών το Reuters σημειώνει ότι όλα δείχνουν ότι θα επικρατήσουν και οι τρεις υποψήφιοι της ΝΔ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια Αττικής «δίνοντας μια περαιτέρω ώθηση στη ΝΔ πριν τις εκλογές του Ιουλίου».

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας με σχεδόν 10 μονάδες διαφορά επί του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και στο γεγονός ότι από τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών η ΝΔ κέρδισε τις πέντε από τις έξι περιφέρειες που κρίθηκαν την προηγούμενη Κυριακή.

Με αφορμή, δε, το προεκλογικό πακέτο παροχών που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας το Reuters σημειώνει ότι ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτές οι παροχές μπορεί να απέτρεψαν μια ακόμα μεγαλύτερη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές.

Η δημοσιογράφος του Reuters κλείνει την ανταπόκρισή της υπενθυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει σε μείωση φόρων και σε προσέλκυση επενδύσεων προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα να έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη μετά τις μεγάλες απώλειες στην ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της κρίσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments