Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Παράταση υποβολής μέχρι τις 29 Ιουλίου

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Παράταση υποβολής μέχρι τις 29 Ιουλίου
Παράταση μέχρι τις 29 Ιουλίου δόθηκε για τις φορολογικές δηλώσεις 2019.

Εδώ και καιρό υπήρχε η αίσθηση ότι θα δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις. Τελικά, παρατείνεται έως 29 Ιουλίου 2019 η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, όπως προβλέπεται σε απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου. Η αρχική προθεσμία έληγε 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την απόφαση:

1. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.

2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων να πήρε αναβολή αλλά δεν ισχύει το ίδιο για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος. Αυτή θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι στις 31 Ιουλίου, εκτός αν μέχρι τότε υπάρξει κάποια νομοθετική ρύθμιση.

Παράλληλα το ΥΠΟΙΚ σχεδιάζει να δώσει παράταση και για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις, η προθεσμία για την οποία λήγει στις 28 Ιουνίου, ενώ η παράταση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος συμπαρασύρει και τον ΕΝΦΙΑ.

Η εκκαθάριση του φόρου ακινήτων αναμένεται να γίνει τον Αύγουστο. Αυτό συμβαίνει γιατί  δεν μπορεί να προχωρήσει εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότατα, η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσει από Σεπτέμβριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments