Άποψη

Ο κυνισμός του κ. Βενιζέλου και η αφέλεια ( ; ) της κ. Γεννηματά

Ο κυνισμός του κ. Βενιζέλου και η αφέλεια ( ; ) της κ. Γεννηματά
Η κ. Γεννηματά θυσίασε τον κ. Βενιζέλο για να εξευμενίσει τους ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν το κόμμα της (ΠΑΣΟΚ) για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί ότι έτσι μπορεί να τους επαναπατρίσει και να εκφράσει ο δικός της χώρος τη λεγόμενη Κεντροαριστερά. Αδυνατεί να κατανοήσει ότι αυτή η μάχη έχει χαθεί. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.

H κυρία Γεννηματά θέλησε να τονώσει το ηγετικό προφίλ της και ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρήκε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει την ηρωική έξοδο. Πολλά μπορεί να καταλογίσει κανείς στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εκτός από ένα: έλλειψη ενστίκτου πολιτικής επιβίωσης.

Έμπειρος και κυνικός αντιλήφθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ πιθανό να αναδειχτεί αυτοδύναμη στις εκλογές και να μην χρειάζεται τη στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ για να σχηματίσει κυβέρνηση. Ξέρει επίσης ότι η πολιτική μπογιά του έχει ξεθωριάσει και ήταν πιθανό να χάσει τη μάχη του σταυρού στην Θεσσαλονίκη. Έκανε λοιπόν σαφή την πρόθεσή του να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΚΙΝ.ΑΛ και περίμενε την αντίδραση της κυρίας Γεννηματά.

Ήξερε πολύ καλά πως ήταν πολύ δύσκολο να του γίνει το χατίρι. Είχε ρίξει τόσο πολύ το πολιτικό του βάρος προς τα δεξιά που οδηγούσε το κόμμα του στην αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας, τους δε ψηφοφόρους του κατευθείαν στην κάλπη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συμβόλιζε και εξακολουθεί να συμβολίζει τις πιο μαύρες σελίδες των μνημονίων και της λιτότητας. Η απόφαση της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ του ήρθε κουτί. Μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν έφυγε αλλά τον εξοστράκισαν.

Με λυμένα τα χέρια τώρα μπορεί να ελπίζει ότι θα έρθει σε συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να… αξιοποιηθεί μετεκλογικά. Προξενήτρα αυτού του γάμου θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς, στην κυβέρνηση του οποίου χρημάτισε αντιπρόεδρος και μεταξύ των άλλων εμπνεύστηκε ή συνέργησε στο καταστροφικό PSI που εξαφάνισε τις αποταμιεύσεις των λαϊκών νοικοκυριών και τα αποθεματικά των Ταμείων. Δεν είναι δυνατό τέτοια προσφορά για την οποία άλλωστε κορδακίζεται ο κ. Βενιζέλος να μην εκτιμηθεί από τη Νέα Δημοκρατία…

Η κ. Γεννηματά θυσίασε τον κ. Βενιζέλο για να εξευμενίσει τους ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν το κόμμα της (ΠΑΣΟΚ) για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί ότι έτσι μπορεί να τους επαναπατρίσει και να εκφράσει ο δικός της χώρος τη λεγόμενη Κεντροαριστερά. Αδυνατεί να κατανοήσει ότι αυτή η μάχη έχει χαθεί. Το δικό της κόμμα έχει ήδη μετακομίσει σε αυτό του κ. Τσίπρα.

Χώρος για δυο κεντροαριστερά κόμματα δεν υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταβλήθηκε τόσο σύντομα σε ύστερο ΠΑΣΟΚ που αιφνιδίασε όχι μόνο το ΚΙΝ.ΑΛ αλλά και τους ίδιους τους οπαδούς του. Η μετάλλαξη συντελέστηκε και ο χώρος καταλήφθηκε. Ο “μουσαφίρης” εγκαταστάθηκε και συμπεριφέρεται ήδη σαν οικοδεσπότης. Ο κ. Βενιζέλος το αντιλήφθηκε και βαδίζει σε άλλες πολιτικές πολιτείες. Η κ. Γεννηματά και οι ακόλουθοί της θα αναγκαστούν να το παραδεχτούν μετά τα αποτελέσματα της κάλπης των εθνικών εκλογών.


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Γιώργου Χελάκη, εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments