Αυτοδιοίκηση

Αποτελέσματα εκλογών: Οι υποψήφιες που σάρωσαν σε σταυρούς ανά την Ελλάδα

Αποτελέσματα εκλογών: Οι υποψήφιες που σάρωσαν σε σταυρούς ανά την Ελλάδα
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, πολλές γυναίκες αναδείχθηκαν πρώτες σε σταυρούς προτίμησης συμβούλων.

Άρωμα γυναίκας έχει, σύμφωνα τα αποτελέσματα των εκλογών, η λίστα των πρώτων σε σταυρούς προτίμησης περιφερειακών συμβούλων που αναδείχτηκαν πανηγυρικά στις κάλπες της 26ης Μαΐου. Αυτό δεν είναι διόλου τυχαίο. Οι γυναίκες μετέχουν στα κοινά και έχουν αποδείξει ότι η πολιτική δεν είναι μόνο αντρική υπόθεση. Έρευνες έχουν καταδείξει ότι ανά τον κόσμο οι γυναίκες που κατέρχονται στον πολιτικό στίβο αναλαμβάνουν περισσότερες πρωτοβουλίες και προωθούν τα συμφέροντα των εκλογικών τους περιφερειών, ιδίως σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ξεχωρίσαμε, μεταξύ άλλων, τις εξής περιπτώσεις υποψηφίων που σάρωσαν σε επίπεδο αυτοδιοίκησης:

«Πρωταθλήτρια», όπως στον στίβο, έτσι και στην αυτοδιοικητική σκηνή, αναδείχτηκε η Βούλα Πατουλίδου, η οποία κατήλθε στις περιφερειακές εκλογές, με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το αποτέλεσμα αν μη τι άλλο την δικαιώνει, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα, η αιρετή των ρεκόρ, με 38.530 σταυρούς. Από την πρώτη Κυριακή και με σαρωτικό ποσοστό, δικαίως, σχεδιάζει από τώρα το έργο της επόμενης τετραετίας. Μία γυναίκα που έφερε την Ελλάδα στο πρώτο σκαλί του βάθρου και συνεχίζει να υπηρετεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, από το δικό της πόστο.

Δεν περνά απαρατήρητο και το ποσοστό μίας άλλης γυναίκας που έβαλε υποψηφιότητα για περιφερειακή σύμβουλος στο πλευρό του Κώστα Αγοραστού. Ο λόγος για την Δωροθέα Κολυνδρίνη-Χαλαστάρα, φιλόλογο, αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων, που έφτασε τους 20.000 σταυρούς, επιβεβαιώνοντας την αναγνώριση που χαίρει από τους πολίτες της περιοχής, όπου κατάγεται, διαμένει και στηρίζει.

Το έργο της αναγνωρίστηκε, με αποτέλεσμα από την πρώτη Κυριακή να λάβει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό εμπιστοσύνης, συγκριτικά με το μέγεθος της περιφερειακής ενότητας που υπηρετεί και να συνεχίσει για την επόμενη τετραετία.

Επόμενη στη λίστα των επιτυχημένων γυναικών που σάρωσαν στις εκλογές είναι η υποψήφια με τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη, Έφη Κουτεντάκη (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου). Βγήκε πρώτη με 13.573 σταυρούς. Εντυπωσιακή επίδοση πέτυχε κατά τον α΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών η Λουκία Ν. Κεφαλογιάννη, με 13.219 σταυρούς, στηρίζοντας τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, του πρώην δημάρχου Αμαρουσίου που συνεχίζει την σταδιοδρομία του από το πόστο του Περιφερειάρχη Αττικής. Δεύτερη στη λίστα όσον αφορά τον Βόρειο Τομέα της Αττικής αναδείχθηκε η κυρία Μαργαρίτα Βάρσου με 12.753 σταυρούς.

Επίσης ξεχώρισαν, η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη που έχει πρωταγωνιστήσει σε αξέχαστα σίριαλ και η τραπεζικός Αβραμοπούλου Ελένη με 14.974 σταυρούς. Η τραπεζικός υπάλληλος με σπουδές στα τραπεζικά οικονομικά, με έντονο το συναίσθημα του κοινωνικού εθελεντισμού, αρωγός δράσεων για τη στήριξη της τρίτης ηλικίας, των ΑΜΕΑ, των ευπαθών παιδιών, αλλά και την προβολή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού θεωρεί την Αυτοδιοίκηση, ξεχώρισε στον κεντρικό τομέα των Αθηνών, υπό τον συνδυασμό του Γ. Πατούλη.

Σε επίπεδο δημοτικών εκλογών, πρώτη βγήκε η Αλεξία Έβερτ με 13.135 ψήφους, στον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κ. Μπακογιάννη.

Η Αλεξία (Αλεξάνδρα) Έβερτ Αλβέρτη, κόρη του Μιλτιάδη και της Λίζας Έβερτ, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας, στην γειτονιά του Μετς. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου. Από το 1989 και για πολλά χρόνια εργάστηκε σε εταιρίες στον ιδιωτικό τομέα και σε διευθυντικές θέσεις στους τομείς των πωλήσεων, μάρκετινγκ, της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού και επικοινωνίας. Το 2006 εξελέγη δημοτική σύμβουλος και διετέλεσε Αντιδήμαρχος στον τομέα της Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Ισότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments