Αθλητισμός

Nations League: Στον τελικό η Πορτογαλία με “ραψωδία” Ρονάλντο

Nations League: Στον τελικό η Πορτογαλία με “ραψωδία” Ρονάλντο
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν σκέτη... μαγεία και με χατ τρικ οδήγησε την Πορτογαλία στον τελικό του Nations League (3-1 την Ελβετία).

Στον τελικό της πρώτης κατηγορίας του Nations League προκρίθηκε η Πορτογαλία και το χρωστάει αποκλειστικά στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο 34χρονος σούπερ σταρ ήταν απίθανος κόντρα στην Ελβετία και με χατ τρικ οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στη νίκη (3-1) και τον τελικό. Εκεί περιμένει τον αντίπαλο στο μεγάλο παιχνίδι της Ολλανδίας με την Αγγλία (9/6, 21:45). Ο μεγάλος νικητής εκτός από το τρόπαιο, θα κερδίσει και το εισιτήριο για την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020.

Τα γκολ της αναμέτρησης

O Πορτογάλος σούπερ σταρ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 25′ με απίθανη εκτέλεση φάουλ. Ο Ρονάλντο έστησε την μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή και «εκτέλεσε» τον Ζόμερ για το 1-0. Η απάντηση της Ελβετίας ήρθε στο 53′ σε μια απίθανη φάση. Ο Σεμέδο φάνηκε να ανατρέπει τον Σεφέροβιτς, ο Μπριχτ δεν έδειξε τίποτα και στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπερνάρντο κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Σάαρ. Ο Γερμανός συμβουλεύτηκε το VAR, άλλαξε απόφαση κι έστειλε στην άσπρη βούλα τους Ελβετούς. Εκεί ο Ροντρίγκες δεν λάθεψε και ισοφάρισε σε 1-1.

https://twitter.com/Mxrtixl11/status/1136378343610363905

Ωστόσο, κι ενώ όλα έδειχναν πως το ενδεχόμενο παράτασης πλησιάζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε το «όπλο» του.  Στο 88′ από την υπέροχη διαγώνια του Νέβες, ο Μπερνάρντο μοίρασε στον σταρ της Γιουβέντους, ο οποίος με απίθανο τελείωμα πέτυχε το 2-1! Η Ελβετία δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο 90′ ο Κριστιάνο με εντυπωσιακή ενέργεια και άψογο σουτ διαμόρφωσε το 3-1, φτάνοντας παράλληλα τα 88 γκολ με την Εθνικής Πορτογαλίας.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεμέντο, Πέπε (63’ λ.τρ Φόντε), Ντίας, Γκερέιρο, Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες, Νέβες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζοάο Φέλιξ (70’ Γκουέδες), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Εμπαμπού, Ακαντζί, Σερ, Ρικάρντο Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ (89′ Nτρμιτς), Τσάκα, Ζακαρία (71’ Φερνάντες), Ζούμπερ (83’ Στέφεν), Σακίρι, Σεφέροβιτς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments