Οικονομία

Frigoglass: Κλείνει το εργοστάσιο της στην Κάτω Αχαΐα

Frigoglass: Κλείνει το εργοστάσιο της στην Κάτω Αχαΐα
Η Frigoglass αποφάσισε να διακόψει άμεσα τη λειτουργία του εργοστασίου της στην Κάτω Αχαΐα, μεταφέροντας την παραγωγή ανταλλακτικών για ψυγεία στο εξωτερικό

Την άμεση διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στην Κάτω Αχαΐα ανακοίνωσε ο όμιλος Frigoglass μεταφέροντας την παραγωγή ανταλλακτικών για ψυγεία στο εξωτερικό. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αυτή η κίνηση «αποσκοπεί στη βελτίωση της κοστολογικής της δομής και στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητάς» του ομίλου και γίνεται στο πλαίσιο «των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης του παραγωγικού ιστού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο ήταν το πρώτο του ομίλου και είχε εξελιχθεί σε κέντρο παραγωγής ανταλλακτικών ψυγείων για τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου στην Ευρώπη με βάση ένα πρόγραμμα ενίσχυσης του που είχε ξεκινήσει προ πενταετίας. Τότε, τα στελέχη του ομίλου έλεγαν ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παραμείνει σε λειτουργία το εργοστάσιο και να διασωθούν και οι 80 θέσεις εργασίας σε μία περιοχή που είχε πληγεί σημαντικά απ’ την κρίση. Άλλωστε, η οικογένεια Δαυίδ είχε συναισθηματική σύνδεση με το εργοστάσιο, αφού ήταν το πρώτο του ομίλου.

Σημειώνεται, ότι η Frigoglass έχει υλοποιήσει σειρά πρωτοβουλιών κατά το παρελθόν, όπως πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, εκ περιτροπής εργασία, μείωση του μισθολογικού κόστους και μεταφορά παραγωγής από άλλα εργοστάσια του Ομίλου, προκειμένου η παραγωγική μονάδα της Κάτω Αχαΐας να καταστεί οικονομικά βιώσιμη. Οι παραπάνω πρωτοβουλίες, τελικά, δεν κατέστησαν την ελληνική παραγωγική μονάδα του Ομίλου ανταγωνιστική.

Ο Όμιλος αποσκοπεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην καλύτερη δυνατή στήριξη των εργαζομένων που επηρεάζονται. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει καλέσει σε διαβούλευση τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Κάτω Αχαΐα, προκειμένου να διαμορφωθούν από κοινού οι βέλτιστοι δυνατοί όροι και συνθήκες αποχώρησης των επηρεαζόμενων υπαλλήλων, σύμφωνα με τις δυνατότητες του Ομίλου.

Δεύτερο «λουκέτο» σε μόλις 72 ώρες

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «λουκέτο» στην Frigoglass στην Κάτω Αχαϊα είναι το δεύτερο που μπαίνει σε μεγάλη βιομηχανική μονάδα τις τελευταίες 72 ώρες. Είχε προηγηθεί η απόφαση της Vivartia να κλείσει το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας το οποίο επί 45 χρόνια παρήγαγε το Γάλα Βλάχας Εβαπορέ. Η κίνηση αυτή θα επηρεάσει τους 82 εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν κληθεί να αποδεχθούν πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Πλέον το Γάλα Βλάχας Εβαπορέ θα εισάγεται ενώ η ΔΕΛΤΑ Τροφίμων αφήνει ένα παράθυρο επαναλειτουργίας του εργοστασίου στο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments