Video

Θεοδωράκης: Αποχαιρετώ πολιτικά ηττημένος (vid)

Θεοδωράκης: Αποχαιρετώ πολιτικά ηττημένος (vid)
Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την τελευταία του ομιλία στη Βουλή αποχαιρέτισε συγκινημένος και ανέλαβε την ευθύνη της ήττας του κόμματός του στις Ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι είναι θλιμμένος αλλά υπερήφανος για την προσφορά του Ποταμιού στην κοινωνία.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στο Κοινοβούλιο είπε: «αποχωρώ από τη Βουλή και παραιτούμαι από την ηγεσία του Κινήματος που ίδρυσα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα στις ευρωεκλογές. Τα λάθη μου είναι γνωστά σε αυτούς που βαδίσαμε μαζί αυτά τα πέντε χρόνια.

Το μεγαλύτερό μου λάθος είναι η υποχώρησή μου στην αρχική μας δέσμευση ότι θα κάνουμε πολιτική χωρίς τους περιφερόμενους πολιτικούς. Κι έπειτα η αυταπάτη ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κίνημα συνεργαζόμενοι με παλιά κόμματα».

Η τελευταία ομιλία Θεοδωράκη στη Βουλή

«Η χώρα με αφορμή την κρίση, και σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει τον σύγχρονο κόσμο, και υπό το βλέμμα – και πολλές φορές, τις εντολές- της Ευρώπης, απαλλάχθηκε από ένα μέρος της σκουριάς που έχει κατακαθίσει στους αρμούς της κοινωνίας, της οικονομίας, του δημοσίου. Δεν ήταν αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν κατακτήσεις της εποχής, νομοτελειακές υποχρεώσεις της κυβέρνησης. Και της προηγούμενης κυβέρνησης, και της προπροηγούμενης…».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μεγάλος μας αντίπαλος όταν εμφανιστήκαμε, μαζί με όλες τις ακραίες δυνάμεις των αγανακτισμένων εθνικολαϊκιστών που ήταν τότε ενωμένες. Κι από τότε μας πολέμησαν όλοι αυτοί που βλέπουν την κοινωνία τεμαχισμένη σε κομματικά τιμάρια.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποχαιρέτισε συγκινημένος τη Βουλή


Όσον αφορά στην τελευταία πράξη του Ποταμιού με την ψήφιση των ποινικών Κωδίκων, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε: «Οι Κώδικες ήταν ένα βήμα θετικό και αναγκαίο. Η Ελλάδα έρχεται πιο κοντά στις σύγχρονες αντιλήψεις του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού. Ένα έργο σημαντικών νομικών – της πράξης και της θεωρίας – που συνεργάσθηκαν υπό την προεδρία προσωπικοτήτων της Δικαιοσύνης όπως ο Ιωάννης Μανωλεδάκης,ο Βασίλης Μαρκής, ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος.

Και είναι χαρακτηριστικό της κακοδαιμονίας μας ότι και αυτή η επιβεβλημένη θεσμική μεταρρύθμιση, παραλίγο να συνθλιβεί στις κομματικές συμπληγάδες που κρατούν καθηλωμένη τη Χώρα μας, στο παρελθόν και τη μιζέρια. Είμαι περήφανος, λοιπόν, για την τελευταία πράξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού που έμεινε στη Βουλή και ψήφισε του κώδικες».

«Αποχαιρετώ τη Βουλή πολιτικά ηττημένος, ανθρώπινα θλιμμένος, αλλά τελικά υπερήφανος για την προσφορά του Ποταμιού στην κοινωνία και την πατρίδα και αισιόδοξος ότι ο σπόρος που ρίξαμε θα φυτρώσει ξανά», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

  • Η ομιλία του κ. Θεοδωράκη στη Βουλή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments