Αθλητισμός

Ελλάδα – Ιταλία 0-3

Ελλάδα – Ιταλία 0-3
Ελλάδα - Ιταλία: Η Εθνική δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ΟΑΚΑ και η Σκουάντρα Ατζούρα χτύπησε με Μπαρέλα, Ινσίνιε και Μπονούτσι, για να «κλειδώσει» από το πρώτο ημίχρονο το τελικό 3-0

Ελλάδα – Ιταλία: Ούτε κατά διάνοια δεν κατάφερε η Εθνική Ελλάδος να φανεί ανταγωνιστική απέναντι στην Ιταλία, γνωρίζοντας αμαχητί την πρώτη ήττα της στον 10ο προκριματικό όμιλο του EURO 2020. Οι «ατζούρι» πέρασαν από το ΟΑΚΑ με το χαρακτηριστικά άνετο 3-0 και έκαναν το «3 στα 3», τοποθετώντας γερά θεμέλια για την πρόκριση στην τελική φάση. Το σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, με τέρματα των Μπαρέλα (23′), Ινσίνιε (30′) και Μπονούτσι (33′).

Η Ιταλία είχαν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, απέναντι σε μία εθνική που παρατάχθηκε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και χωρίς κλασικό φορ, αφού προτιμήθηκαν από τον Άγγελο Αναστασιάδη δύο γρήγοροι εξτρέμ (Μασούρας και Κολοβός).  Στο 24ο λεπτό του αγώνα ο Μπελότι κινήθηκε από αριστερά, πάτησε περιοχή, τράβηξε όλη την ελληνική άμυνα πάνω του, έβγαλε προς τα έξω κι ο Νικολό Μπαρέλα, άνοιξε το σκορ από το ύψος του πέναλτι για τους Ιταλούς.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Ινσίνιε κινούμενος από τ’ αριστερά, τσίμπησε την μπάλα, απέφυγε τον Σάμαρη και με εξαιρετικό πλασέ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-2).

Μόλις 3 λεπτά μετά, από κόρνερ που παραχώρησε ο Μπάρκας, η μπάλα πήγε αριστερά στον Έμερσον, αυτός έκανε τη σέντρα, ο Μπονούτσι στο κέντρο της άμυνας της Εθνικής Ελλάδος νίκησε τον Παπασταθόπουλο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3 της Σκουάντρα Ατζούρα.

Η διακοπή του ημιχρόνου… λύτρωσε την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, που έγινε μόλις η τρίτη ομάδα, μετά τα Νησιά Φερόε (2) και το Λιχτενστάιν (2), που έχουν δεχθεί τρία ή περισσότερα γκολ σε επίσημο αγώνα στο ημίχρονο από τη «σκουάντρα ατζούρα» από τον Οκτώβριο του 2005!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, με την Ιταλία να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Η Εθνική προσπάθησε όσο μπορούσε, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει τις μεγάλες φάσεις στην περιοχή του Σιρίγκου. Σε μια καλή στιγμή για τη γαλανόλευκη στο 68’ ο Φορτούνης δοκίμασε τα πόδια του, αλλά ο Ιταλός πορτιέρε ήταν σε ετοιμότητα. Στην εξέλιξη της φάσης, η Εθνική ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Κιελίνι, αλλά δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι μεμπτό στη φάση.

Οι Ιταλοί, έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 75’ για ένα τέταρτο γκολ, αλλά ο Μπάρκας έβγαλε εντυπωσιακά το τετ α τετ του Ινσίνιε, διώχνοντας σε κόρνερ.  Στην αμέσως επόμενη φάση, η γαλανόλευκη βγήκε στην κόντρα, ο Μασούρας βρέθηκε στην περιοχή αλλά πάτησε την μπάλα και δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση. Ο Σιώπης που ακολούθησε έκανε το σουτ, αλλά την έστειλε απελπιστικά, πάνω από τα δοκάρια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης): Μπάρκας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σιόβας, Ζέκα, Σταφυλίδης, Σάμαρης (77’ Μπακασέτας), Κουρμπέλης (46’ Σιώπης), Φορτούνης, Κολοβός (46’ Μαυρίας), Μασούρας

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Σίριγκου, Φλορέντσι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (68’ Ντε Σίλιο), Ζορζίνιο, Βεράτι (81’ Πελεγκρίνι), Μπαρέλα, Ινσίνιε, Κιέζα, Μπελότι (84’ Μπερναρντέσκι)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments