Ελλάδα

Athens Pride 2019: Ξεκίνησε η παρέλαση – Γέμισε με πολύχρωμες σημαίες το κέντρο της Αθήνας (pics)

Athens Pride 2019: Ξεκίνησε η παρέλαση – Γέμισε με πολύχρωμες σημαίες το κέντρο της Αθήνας (pics)
Το φετινό Athens Pride τιμά τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου (Zackie Oh), τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall Inn και τα 15 χρόνια από το πρώτο Athens Pride.

Πριν από μερικά λεπτά ξεκίνησε η μεγάλη ετήσια παρέλαση του Athens Pride. Το φετινό Athens Pride τιμά τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου (Zackie Oh), τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall Inn και τα 15 χρόνια από το πρώτο Athens Pride. Με κεντρικό σύνθημα «Ο δρόμος έχει την δική μας ιστορία», το Athens Pride φέτος τονίζει επίσης τον ρολό του δρόμου ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα και καλεί τον κόσμο να βγει ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθήνας.

Το κέντρο της πόλης έχει «φορέσει» τα γιορτινά του με πολύχρωμες σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να κυματίζουν στους δρόμους, ενώ κεντρικές διαβάσεις περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, με μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής, βάφτηκαν στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι πολύχρωμες σημαίες κυματίζουν στο Σύνταγμα. Η μεγάλη γιορτή ξεκινά από τους φορείς και τους υποστηρικτές του Pride που δίνουν το παρών στη γιορτή της Αθήνας.

Η μεγάλη παρέλαση του Athens Pride μπορεί να ξεκίνησε πριν από λίγο, ωστόσο δρώμενα και εκδηλώσεις «τρέχουν» ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου. Να σημειωθεί ότι μετά την παρέλαση θα πραγματοποιηθεί πάρτι – συναυλία με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Ελένη Φουρέιρα, η Τάμτα και ο Θοδωρής Μαυρογιώργης.

https://twitter.com/psarianot/status/1137379744410951680

Το ΠΑΣΟΚ δεν λείπει ούτε από το Athens Pride

Το tweet της Ελένης Φουρέιρα στο οποίο τονίζει ότι την τιμά η συμμετοχή της στο Athens Pride:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments