Αθλητισμός

Τιμ – Ναδάλ 1-3: «Βασιλιάς» για 12η φορά στο Παρίσι (vids)

Τιμ – Ναδάλ 1-3: «Βασιλιάς» για 12η φορά στο Παρίσι (vids)
Ο Ράφαελ Ναδάλ επικράτησε με 3-1 σετ του Ντομινίκ Τιμ και κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο Roland Garros, και 12ο συνολικά.

Τιμ – Ναδάλ: Ανίκητος στο Roland Garros ο Ραφαέλ Ναδάλ, πρόσθεσε ακόμη ένα «λιθαράκι» στο θρύλο του κατακτώντας το 12ο τίτλο του στο γαλλικό Όπεν, στις ισάριθμες συμμετοχές του στον τελικό της διοργάνωσης. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο Ισπανός αντιμετώπισε τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ, με μοναδική διαφορά μεταξύ των δύο αγώνων το σετ που κατάκτησε φέτος ο αντίπαλός του (3-1).

Ο Ραφαέλ Ναδάλ έκανε τον Αυστριακό, που χθες κέρδισε το Νο.1 του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς, να δείχνει… λίγος στο κορτ του Philippe Chatrier και έγραψε ιστορία, κατακτώντας το τρίτο σερί και συνολικά 12ο τρόπαιό του στη γαλλική πρωτεύουσα!

Αυτό ήταν το 18ο Γκραντ Σλαμ για τον Ματαντόρ, ο οποίος στην καριέρα του έχει δώσει 95 αγώνες στο Roland Garros και έχει κερδίσει τους 93! Ο Ναδάλ με τη σημερινή νίκη του νίκη επί του Τιμ, έσπασε το σερί που έτρεχε ο Νόβακ Τζόκοβιτς (σ.σ είχε κατακτήσει τους τρεις προηγούμενους τίτλους σε Αυστραλιανό Οπεν, Αμερικάνικο Οπεν και Γουίμπλεντον) και συνεχίζει την… καταδίωξη του Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός «μαέστρος», τον οποίο ο Ράφα απέκλεισε στα ημιτελικά, στην καριέρα του έχει 20 Γκραντ Σλαμ και βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Ο Ναδάλ μάλιστα έγινε μόλις ο τέταρτος τενίστας στην ιστορία της Open Era, μετά τους Λέιβερ, Ρόουζγουολ και Φέντερερ, που κατακτάει τουλάχιστον τέσσερις Γκραντ Σλαμ τίτλους μετά τα 30. Ένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι ο Ισπανός μπορεί να έχει πατήσει πλέον τα 33, αλλά παραμένει ένας από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments