Πολιτική

Εκλογές 2019: Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση – Στον Προκόπη Παυλόπουλο ο Αλέξης Τσίπρας

Εκλογές 2019: Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση – Στον Προκόπη Παυλόπουλο ο Αλέξης Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο προεδρικό Μέγαρο και θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Η αντίστροφή μέτρηση για τις εθνικές εκλογές ξεκίνησε. Το απόγευμα της Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσει επισήμως την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Έπειτα θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, το οποίο θα σηματοδοτήσει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, θα δεχθεί αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.30, τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα». Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Όπως είχε τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του προ ημερών στην ΕΡΤ οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν οριστικά στις 7 Ιουλίου. «Είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που μία κυβέρνηση λαμβάνει το μήνυμα των πολιτών και επισπεύδει τις εκλογές μετά την ευρωκάλπη. Το 2015 όταν βρέθηκα χωρίς ένα μεγάλο μέρος της Κοινοβουλευτικής μου Ομάδας πήγα σε εκλογές. Το κάνω και τώρα μιας και το μήνυμα δυσαρέσκειας ήταν ισχυρό. Δεν παραιτήθηκα, θα δώσω τη μάχη με καθαρό δίλημμα ποιος θέλει να κυβερνήσει τον τόπο την επόμενη τετραετία», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 το βράδυ της Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη 4ετία. Βασικοί άξονες του προγράμματος είναι οι νέες θέσεις εργασίας με αύξηση μισθών, η δικαιότερη φορολογία, η αποτελεσματική δημόσια διοίκηση και το ισχυρό κοινωνικό κράτος. Την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στην εισηγητική του τοποθέτηση απηύθυνε μήνυμα συστράτευσης και αισιοδοξίας για τη νίκη στις εκλογές, επαναλαμβάνοντας πως το παιχνίδι είναι ανοιχτό και μπορεί να γυρίσει.

Στο επίκεντρο έθεσε την προγραμματική συζήτηση τονίζοντας συγκεκριμένα «να αναδειχθεί τι παραλάβαμε το 2015, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής, και τι υλοποιήσαμε. Θα πρέπει να καταθέσουμε το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν τα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments