Video

Τουρκία – Γαλλία: Έτσι ήρθε ο θρίαμβος επί της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας (vid)

Τουρκία – Γαλλία: Έτσι ήρθε ο θρίαμβος επί της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας (vid)
Τουρκία - Γαλλία: Η γειτονική μας χώρα πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στην πρωταθλήτρια κόσμου.

Το Τουρκία – Γαλλία τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα στα χθεσινά παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Euro 2020. Οι γειτονική μας χώρα με μια ονειρεμένη εμφάνιση επικράτησε της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας με 2-0 και άφησε άφωνη όλη την Ευρώπη.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ήταν σκιά του εαυτού της και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη με την μικρή έκταση του σκορ, αφού αν δεν είχε στο τέρμα τον «φύλακα-άγγελο» Ούγκο Γιορίς, το κοντέρ θα είχε γράψει πολλά.  Οι Ουνιάλ (30’) και Ουντέρ (40’) πέτυχαν τα γκολ της τουρκικής ομάδας, που έφτασε τις τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ για τους «τρικολόρ» αυτή ήταν η πρώτη ήττα. Μάλιστα, η νίκη αυτή είναι ιστορική για την Τουρκία, αφού είναι μόλις η πρώτη επί της Γαλλίας, η οποία μετρούσε στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους τέσσερις νίκες.

Στην επανάληψη, η Γαλλία μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση και είχε τρεις ημιτελείς προσπάθειες με Γκριεζμάν, Βαράν και Ζιρού στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, αλλά οι δύο καλύτερες ευκαιρίες ανήκε στην Τουρκία. Στο 55’ ο Γιλμάζ και ένα λεπτό αργότερα ο Κάραμαν είδαν τον Γιορίς να κάνει εξαιρετικές επεμβάσεις και να τους στερεί το τρίτο γκολ. Στο 69’ ήταν η σειρά του Τεκντεμίρ να σουτάρει από απόσταση 30 μέτρων και τον Γιορίς να κάνει άλλη μια εντυπωσιακή απόκρουση.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις φάσεις και τα γκολ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments