Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019: Τα θέματα σε Μαθηματικά και Αρχαία

Πανελλήνιες 2019: Τα θέματα σε Μαθηματικά και Αρχαία
Στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών και των Μαθηματικών εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2019. Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα τα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές.

Συνέχεια στις πανελλήνιες 2019 σήμερα με τα πρώτα μαθήματα κατεύθυνσης. Οι μαθητές των Ανθρωπιστικών σπουδών εξετάστηκαν στην Αρχαία Ελληνική κατεύθυνση, ενώ στα Μαθηματικά εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. Όσον αφορά τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, η δεύτερη εβδομάδα των πανελλαδικών σηματοδοτείται από την έναρξη των εξετάσεων μαθημάτων ειδικότητας από την Τρίτη, 11 Ιουνίου. Οι φετινοί υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 78.335 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι οι θέσεις είναι αυξημένες κατά 3.643 συγκριτικά με πέρυσι.

Πανελλήνιες 2019: Τα θέματα σε Μαθηματικά και Αρχαία

Για τα θέματα ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΛ (ημερήσια) πατήστε εδώ.

Για τα θέματα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΛ (εσπερινά) πατήστε εδώ.

Οι υποψήφιοι που εξετάστηκαν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών κλήθηκαν να μεταφράσουν διδαγμένο απόσπασμα από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα και να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων βασισμένο σε αυτό, ενώ κλήθηκαν να μεταφράσουν και αδίδακτο απόσπασμα από τον Κυνηγετικό του Ξενοφώντα.

Πανελλήνιες 2019: Το πρόγραμμα των υπόλοιπων μαθημάτων για τα ΓΕΛ

  • 12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
  • 14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
  • 18 Ιουνίου: Βιολογία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments