Πολιτική

Εκλογές 2019: Κατεβαίνει με το ΚΚΕ ο Θάνος Μικρούτσικος

Εκλογές 2019: Κατεβαίνει με το ΚΚΕ ο Θάνος Μικρούτσικος
Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΚΕ για τις εκλογές 2019 θα βρεθεί ο Θάνος Μικρούτσικος, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Το όνομα του Θάνου Μικρούτσικου θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΚΕ, με το οποίο συνδέεται εδώ και αρκετά χρόνια, για τις εκλογές 2019. Ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης θα μετέχει στην τιμητική 12η θέση του ψηφοδελτίου του Κομμουνιστικού Κόμματος, θέλοντας έτσι να βοηθήσει προεκλογικά.

Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα είναι και η νυν βουλευτής και πρώην Γενική Γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Ο Θάνος Μικρούτσικος είχε αποχωρήσει από το ΚΚΕ το 1982. Την περίοδο του ’89, βρέθηκε στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου, στηλιτεύοντας την επιλογή της ηγεσίας της Αριστεράς να συγκυβερνήσει με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Το 1994, μετά τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη, ανέλαβε υπουργός Πολιτισμού, αξίωμα που διατήρησε μέχρι το 1996 και τον σχηματισμό της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη.

Τα τελευταία χρόνια έχει ταχθεί ξανά με το ΚΚΕ και μάλιστα έδωσε τρεις μεγάλες συναυλίες για τα 100 χρόνια του Κόμματος το 2018 παρουσιάζοντας το έργο του «Καντάτα για τη Μακρόνησο – Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι».

Όσον αφορά τη σχέση του με το ΚΚΕ είχε πει στη συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου: «Είχα κι εγώ κάποιες φορές επιφυλάξεις. Όχι για τη στρατηγική του. Κυρίως γι αυτή την περίφημη ιστορία, το κυνήγι του εφικτού. Όποιος όμως διαβάζει με πάθος ιστορία, θα παρατηρήσει τα τελευταία τουλάχιστον 40 χρόνια, ότι ακόμη και αρχικά αριστερές ριζοσπαστικές δυνάμεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, κυνηγώντας το εφικτό, είτε ενσωματώθηκαν απολύτως στο σύστημα, είτε περιθωριοποιήθηκαν (…)Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν δημιουργεί ψευδαισθήσεις ότι στο βάρβαρο καπιταλισμό, ειδικά σήμερα, μπορούν τα πράγματα να γίνουν καλύτερα (…) Εγώ είμαι οριστικά μαζί με το ΚΚΕ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments