Αυτοκίνητο

Mitsubishi: Γιορτάζει τα 10 χρόνια από την παρουσίαση του i-MiEV

Mitsubishi: Γιορτάζει τα 10 χρόνια από την παρουσίαση του i-MiEV
Η Mitsubishi αναδεικνύει την επέτειο της παρουσίασης του αυτοκινήτου πόλης.

Η Mitsubishi γιορτάζει φέτος την επέτειο των 10 χρόνων από την παρουσίαση του αυτοκινήτου πόλης μηδενικών ρύπων i-MiEV, το οποίο προετοίμασε το δρόμο για την επαναστατική στροφή της βιομηχανίας προς τα ηλεκτρικά οχήματα μαζικής παραγωγής. Όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να διαμορφώσει ένα υψηλού κύρους προφίλ και αναγνωρισιμότητα, σε σημείο να το χρησιμοποιούν πολλές δημόσιες υπηρεσίες σε πολλές χώρες, εταιρίες ταξί και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων.

Το σύστημα κίνησης του i-MiEV χρησιμοποιήθηκε επίσης σε ένα επαγγελματικό όχημα με την ονομασία Minicab MiEV, το οποίο κυκλοφόρησε το 2011. Η ιαπωνική εταιρεία θα προμηθεύσει με 1.200 μονάδες την ταχυδρομική υπηρεσία της Ιαπωνίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αν και μικρό σε διαστάσεις, εντούτοις είναι αρκετά ευρύχωρο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες εταιριών διανομών σε αστικές περιοχές.

Οι συνδυασμένες πωλήσεις i-MiEV και Minicab MiEV σε όλο τον κόσμο ανήλθαν στις 31.000 μονάδες όλη αυτή τη δεκαετία που κυκλοφορεί στην αγορά (έως τα τέλη Απριλίου 2019).

Η μπαταρία 16 kilowatt του i-MiEV και ο συμπαγής ηλεκτροκινητήρας που τοποθετείται πίσω, δίνουν στο αυτοκίνητο αυτονομία 160 χιλιομέτρων (με αναγωγή στο NEDC2) ή 105 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές WLTP.

Διαβάστε Eπίσης

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικές οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στον μήνα Μάιο

Seat: Σημείωσε διψήφια αύξηση πωλήσεων τον Μάιο

Περισσότερα