Βιβλίο

Chongqing Zhongshuge: Ένα βιβλιοπωλείο στην Κίνα σαν το σύμπαν του Έσερ (pic)

Chongqing Zhongshuge: Ένα βιβλιοπωλείο στην Κίνα σαν το σύμπαν του Έσερ (pic)
Το βιβλιοπωλείο Chongqing Zhongsuge στην Κίνα δεν μοιάζει με κανένα άλλο στον κόσμο. Είναι εντυπωσιακό, κερδίσει τον επισκέπτη - αναγνώστη και φαίνεται σαν να είναι βγαλμένο από τις γκραβούρες του Έσερ.

Δέχεται πλέον βιβλιόφιλους, μικρούς και μεγάλους, το βιβλιοπωλείο Chongqing Zhongsuge, το οποίο παραπέμπει ευθέως στο αισθητικό σύμπαν του Ολλανδού χαράκτη και ζωγράφου Μάουριτς Κορνέλις Έσερ. Το διώροφο κατάστημα προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα θεατρικό σκηνικό, τυπικό του με έδρα τη Σαγκάη στούντιο X+Living που το σχεδίασε: βιβλιοθήκες σε σχήμα καπέλου φωτιστικού, αναγνωστήριο στο ύφος του Έσερ και ένα πολύχρωμο παιδικό δωμάτιο διακοσμημένο με ζωγραφιές της πόλης Τσογντζίνγκ (του τοπίου της, των κτηρίων, των συστημάτων μεταφοράς).

Τοποθετημένο στον 3ο και 4ο όροφο του Zodi Plaza, το βιβλιοπωλείο Chongqing Zhongshuge, καλωσορίζει τους επισκέπτες με μια απλή γυάλινη πρόσοψη (για να δημιουργείται το αίσθημα εξωτερικού χώρου) που καλύπτεται από ένα κείμενο, σχεδιασμένο από τη φίρμα X+Living.

Το βιβλιοπωλείο μοιάζει σαν να δημιουργήθηκε μιμούμενο την παραδοξολογία του Έσερ, το βιβλιοπωλείο Chongqing Zhongshuge με έδρα τη Σαγκάη έχει το εσωτερικό του διαμορφωμένο με τον πιο απροσδόκητο τρόπο, δημιουργώντας μια σήραγγα βιβλίων, βιβλιοθήκες που μοιάζουν με αμπαζούρ και ένα περίπλοκο σύστημα από σκάλες που θυμίζουν έργα του Έσερ, ενώ οι καθρέφτες της οροφής πολλαπλασιάζουν το μέγεθος του χώρου, αλλά και την πολυπλοκότητα του εσωτερικού σχεδιασμού. Ένα λόμπι ανάγνωσης και μια παιδική βιβλιοθήκη συμπληρώνουν το σκηνικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments