Ελλάδα

Δακτύλιος 2019: Πότε ξεκινά η ελεύθερη κίνηση των οχημάτων στο κέντρο

Δακτύλιος 2019: Πότε ξεκινά η ελεύθερη κίνηση των οχημάτων στο κέντρο
Ο δακτύλιος για το 2019 τέθηκε σε εφαρμογή από τις 24 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να σταματήσει σε λίγες μέρες. Συνεπώς τα οχήματα θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο δακτύλιος στους δρόμους της Αθήνας τέθηκε σε εφαρμογή φέτος από τις 24 Σεπτεμβρίου 2018 έως και 19 Ιουλίου 2019. Συνεπώς από τις 19 Ιουλίου η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται ελεύθερα. Σημειώνεται, ότι η ελεύθερη κίνηση στους αθηναϊκούς δρόμους θα διαρκέσει ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων αφορά τους εξής δρόμους: «Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας».

Τι είναι ο Δακτύλιος

Δακτύλιος Αθηνών ονομάζεται συνοπτικά ένα μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, που βασίζεται στην εκ περιτροπής κυκλοφορία των περισσότερων από αυτά. Το μέτρο αυτό έχει σκοπό τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στο κέντρο της Αθήνας και κατά συνέπεια τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω των αερίων ρύπων κατά τη λειτουργία των οχημάτων, τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας όσο και στην περιοχή του κέντρου της. Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας παρόμοιου χαρακτήρα ισχύουν και σε ορισμένες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments