Άποψη

Άγγελε, δεν είναι καλύτεροι άνθρωποι οι Αρμένιοι, απλά έχουν καλύτερο προπονητή

Άγγελε, δεν είναι καλύτεροι άνθρωποι οι Αρμένιοι, απλά έχουν καλύτερο προπονητή
Ο Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε πάλι για τον Θεό, για καλύτερους ανθρώπους, για αποτέλεσμα που κρίθηκε από μια... ανώτερη δύναμη, αλλά όχι για ποδόσφαιρο και ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει στο blog του στο pagenews.gr πως όσο το ποδόσφαιρο αγνοείται, τόσο θα αγνοούνται και οι επιτυχίες της Εθνικής.

Τα όσα εξοργιστικά κάνει ο Άγγελος Αναστασιάδης με την επιλογή της ενδεκάδας και των παικτών ούτε καν… πλησιάζουν αυτά που λέει. Το να βάζεις έναν παίκτη να παίξει σε μια διαφορετική θέση θα φέρει κριτική που αφορά την ικανότητά σου σαν προπονητής. Το να επιλέγεις να αλλάζεις τερματοφύλακα από Σάββατο σε Τρίτη, ενώ ο τερματοφύλακας του Σαββάτου ήταν μάλλον ο καλύτερος σου παίκτης, δείχνει πως κάτι πάει στραβά όσον αφορά τις ποδοσφαιρικές σου ιδέες. Όποιες κι αν είναι αυτές. Και αν υπάρχουν.

Το να μη δίνεις, όμως, ούτε ΜΙΣΗ ποδοσφαιρική εξήγηση στον κόσμο που περιμένει από σένα που είσαι προπονητής να του πεις τι πήγε στραβά και χάσαμε με κάτω τα χέρια από την Αρμενία, είναι κοροϊδία. Κοροϊδία στον κόσμο. Και όποιος κοροϊδεύει τον κόσμο που πληγώνεται, οφείλει να πηγαίνει στο σπίτι του. Ή να τον στέλνουν εκείνοι που τον επέλεξαν.

Κάθισα να ακούσω με προσοχή τον Άγγελο Αναστασιάδη μετά το τέλος του αγώνα με την Αρμενία. Ήθελα να μας δώσει να καταλάβουμε γιατί η Εθνική ομάδα έχασε πάλι ένα ολόκληρο ημίχρονο. Πως εξηγεί τα γρήγορα γκολ που δέχεται. Αν υπάρχει άγχος στους παίκτες και πίεση για το αποτέλεσμα, που βγαίνει στο γήπεδο και κάνουν όλα αυτά τα εύκολα λάθη. Τι σκοπεύει να κάνει για να το αλλάξει και να μπούμε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Αντί όλων αυτών, ο Άγγελος Αναστασιάδης αράδιασε και πάλι ένα κάρο ασυναρτησίες, που καμιά σχέση δεν έχουν με το ποδόσφαιρο.

Μας είπε ότι ο “από πάνω”, δηλαδή ο Θεός, επέλεξε να κερδίσει η Αρμενία. Μας είπε πως οι Αρμένιοι μάλλον είναι καλύτεροι άνθρωποι από εμάς και γι’ αυτό τους βοήθησε ο Θεός. Μας είπε πως κάναμε μία καλή εμφάνιση, αλλά άλλος αποφάσισε τη μοίρα του αγώνα. Ναι, ο Θεός. Το μόνο που δεν έκανε ήταν να εξομολογηθεί σε πανελλήνια μετάδοση προκειμένου στο επόμενο παιχνίδι ο Θεός να είναι μαζί μας.

Φωτογραφία / EUROKINISSI

Δεν ξέρω αν οι Αρμένιοι είναι καλύτεροι άνθρωποι από τους Έλληνες ή όχι. Δε με απασχολεί καν αν οι δικοί τους ποδοσφαιριστές πάνε στην εκκλησία και οι δικοί μας στη Μύκονο. Δε με ενδιαφέρει να μου πει ο προπονητής της Εθνικής ομάδας αν αποφασίζει ο Θεός για το αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Ούτε με απασχολεί πόσο πιστεύει ο καθένας στον κάθε Θεό του. Για ποδόσφαιρο θα μας μιλήσει έστω μία φορά ο Άγγελος Αναστασιάδης. Για τακτική; Για συστήματα; Για μια επιλογή του;

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για τον Θεό, θα πάμε στο Άγιο Όρος. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το αν είναι καλοί άνθρωποι οι Αρμένιοι, θα συναντήσουμε έναν να πιούμε μια μπύρα μαζί του και να κρίνουμε. Αλλά εδώ μιλάμε για ποδόσφαιρο. Αν ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει παρατήσει το ποδόσφαιρο, ας μείνει μακριά του. Και κυρίως μακριά από την Εθνική ομάδα, μπας και υπάρξει έστω και μια ελπίδα να γυρίσει η κατάσταση.

Φωτογραφία / EUROKINISSI

Αν ο Βαγγέλης Γραμμένος έχει αποφασίσει να διαλύσει την Εθνική ομάδα, που μας έχει βγάλει στους δρόμους με τις επιτυχίες της, ας πάει κι εκείνος στο σπίτι του. Και να βάλει κάποιον που… σκαμπάζει έστω τα βασικά από ποδόσφαιρο. Κι αν ο Άγγελος Μπασινάς θεωρεί πως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έχει άδικο, ας μας πει κι εκείνος ποια είναι η ποδοσφαιρική λογική του Άγγελου Αναστασιάδη. Όχι τότε, που τον είχε προπονητή στον Παναθηναϊκό. Τώρα. Το 2019. Τώρα που το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, που δεν είναι ξεχασμένο σε μια δεκαετία στην οποία Αναστασιάδης μπορεί να θεωρούνταν από κάποιους καλός προπονητής.


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Βασίλη Μοιρώτσος εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments