22.09.2019
Πολιτική

Εκλογές 2019: Απέσυρε την υποψηφιότητα του με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Σεβαστάκης

Τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές 2019 της 7ης Ιουλίου, ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης έθεσε εαυτόν εκτός του νέου ψηφοδελτίου.

Τρεις εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές 2019 της 7ης Ιουλίου, ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος εκ νέου. Ο κ. Σεβαστάκης ο οποίος είχε συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Σάμου, επιστολή του τόνισε ότι «η υψηλή τιμή να περιλαμβάνομαι στα ψηφοδέλτια της νέας εκλογικής διαδικασίας» είναι κάτι «που ξεπερνάει τις σημερινές μου δυνατότητες».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μπορεί να συγκεφαλαιώνει τις παραδόσεις της αριστεράς, της κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού αστικού χώρου και να συν-καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις». Τέλος, επισήμανε ότι «όπως έπραξα όλα τα χρόνια, ήδη από την εποχή που ήμουν μαθητής, αδιάλειπτα, σταθερά και μαχητικά, όπως έπραξα στα τελευταία τέσσερα και μισό χρόνια, ως βουλευτής του νομού Σάμου, σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, θα είμαι πάντα παρών στη μεγάλη προσπάθεια».

Αναλυτικά η επιστολή του Δημήτρη Σεβαστάκη:

«Να κοιτάμε μπροστά και με πίστη

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια μεγάλη παράταξη με σημαντικές πολιτικές δυνατότητες, που αναπτύσσει τα χαρακτηριστικά της. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον κορμό μιας μεγάλης οργανωτικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Με πολιτική ψυχραιμία και τη νηφάλια αίσθηση της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής δύναμης, μπορεί να συγκεφαλαιώνει τις παραδόσεις της αριστεράς, της κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού αστικού χώρου και να συν-καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις.

Όπως έπραξα όλα τα χρόνια, ήδη από την εποχή που ήμουν μαθητής, αδιάλειπτα, σταθερά και μαχητικά, όπως έπραξα στα τελευταία τέσσερα και μισό χρόνια, ως βουλευτής του νομού Σάμου, σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, θα είμαι πάντα παρών στη μεγάλη προσπάθεια.

Έχω εξηγήσει στους συντρόφους και φίλους, ότι οι κεντρικές επιλογές μου είναι η ζωγραφική, η τέχνη μου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η συγγραφή. Οι πολιτικές απαντήσεις μπορούν να διατυπωθούν ευκρινέστερα και διαρκέστερα μέσα από την τέχνη, τη γλώσσα, τη διδακτική φυσικά και την πολιτική στράτευση.

Ιεραρχώντας έτσι, θεωρώ την υψηλή τιμή να περιλαμβάνομαι στα ψηφοδέλτια της νέας εκλογικής διαδικασίας, ως κάτι που ξεπερνάει τις σημερινές μου δυνατότητες. Φυσικά θα συμμετέχω στην προεκλογική μάχη, στηρίζοντας την παράταξη, τις δυνάμεις της προόδου και της πολιτικής νηφαλιότητας και φυσικά θα είμαι σταθερά ενεργός και μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

Διαβάστε Eπίσης

Εκλογές 2019: Το πρώτο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία (vid)

Εκλογές 2019: Επικεφαλής του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Βασίλης Βασιλικός