Αθλητισμός

Περιστέρι – ΑΕΚ 82-83

Περιστέρι – ΑΕΚ 82-83
Με μεγάλο πρωταγωνιστή και ήρωα τον Βινς Χάντερ, η ΑΕΚ πέρασε από το Περιστέρι (83-82) κι έκανε το 3-1 στη σειρά, παίρνοντας την 3η θέση του πρωταθλήματος.

Έπειτα από ένα παιχνίδι «θρίλερ», η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει νικήτρια από το Περιστέρι (83-82) και κατέκτησε την τρίτη θέση του πρωταθλήματος κάνοντας το 3-1 στη σειρά των μικρών τελικών. Οι δύο ομάδες συμβάδισαν στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, η Ένωση προηγήθηκε μέχρι και με 9 πόντους, όμως χρειάστηκε την βολή του Χάντερ και το χαμένο τρίποντο του Κάλαχαν στο τέλος, για να πάρει τη νίκη και την τελική της κατάταξη, η οποία ουσιαστικά δεν έχει κάποιο αντίκρισμα. Για την ΑΕΚ πρώτο σκόρερ ήταν ο Γκέιμπ Γιόρκ με 19 πόντους, ενώ για το τέταρτο Περιστέρι, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σταμάτησε στους 18 πόντους.

Η ΑΕΚ πέρασε με πολύ καλή νοοτροπία στην πρώτη περίοδο. Οι παίκτες του Μπάνκι «εκτελούσαν» εξαιρετικά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περάσουν με εννιά πόντους (13-22) έχοντας 8/12 σουτ. Το Περιστέρι αντέδρασε προσωρινά, ο Γκρέι βοήθησε με το περιφερειακό του σουτ, όμως το συγκρότημα του Μπάνκι έκλεισε το δεκάλεπτο όντας μπροστά με έξι πόντους (18-24).

Η ΑΕΚ με τον Θίοντορ προσπέρασε και πάλι με εννιά πόντους (21-30), όμως Κάλαχαν, Φλέμινγκς και Καράμπελας ήταν η αιτία του 9-0 σερί για την ισοφάριση. Το ματς απέκτησε και πάλι χαρακτήρα ντέρμπι, η ΑΕΚ είδε τον Χάντερ να γράφει το 32-36, όπως και ο Τσαλμπούρης το 34-38, με τον Ντάνιελ να μειώνει στους δύο πόντους με κάρφωμα. Ενα ακόμα τρίποντο του Γιορκ έδωσε στην Ένωση πέντε πόντους απόσταση με το 38-41 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Το Περιστέρι εμφανίστηκε αρκετά βελτιωμένο στην τρίτη περίοδο, ο Γκρέι με τον Βασιλόπουλο, μαζί με τον νεαρό Καράμπελα έδωσαν το προβάδισμα για τους γηπεδούχους (45-43), με τον Σκορδίλη να κρατάει μπροστά την ομάδα του με ένα ακόμα δίποντο. Η ΑΕΚ είχε κολλήσει επιθετικά, ο Κάλαχαν συνέχισε να «εκτελεί» από την περιφέρεια, με τον Ντάνιελ να τον ακολουθεί για το 57-54. Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Γιαννόπουλο να έχει σκοράρει 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της προηγούμενης περιόδου για το 60-59.

Ο Γιόρκ πήρε και πάλι το… όπλο του και με συνεχόμενους πόντους πραγματοποίησε το 62-66. Με 6μιση λεπτά για το τέλος, ο Φιλιππάκος μείωσε σε 66-68 και ο Βασιλόπουλος επανέφερε το προβάδισμα υπέρ των γηπεδούχων. Η ΑΕΚ απέκτησε σκορ από τον Θίοντορ, ο Φλέμινγκς πέτυχε το τρίποντο και ο Σκορδίλης έκανε το 76-74 με 3:59 για τη λήξη. Η Ένωση έμεινε κοντά στο Περιστέρι, προηγήθηκε με έναν πόντο, με τους γηπεδούχους να σπαταλούν διαρκώς επιθέσεις.

Με το σκορ στο 79-80, οι φιλοξενούμενοι είχαν την επίθεση, ο Σαντ Ρος σκόραρε για το 79-82, όμως ο Βασιλόπουλος με τρίποντο έφερε και πάλι το ματς στα ίσα με 25 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ο Πεδουλάκης αποφάσισε να κάνει φάουλ στον Χάντερ, αυτός έβαλε τη μία βολή και με 10 δευτερόλεπτα η κατοχή έμεινε στους γηπεδούχους. Η μπάλα ήρθε στα χέρια του Κάλαχαν, ο οποίος αστόχησε για τρεις και το ροζ φύλλο αγώνα κατέληξε στην Ένωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments