Κόσμος

Παναγία των Παρισίων: Τελέστηκε η πρώτη λειτουργία μετά τη φωτιά

Παναγία των Παρισίων: Τελέστηκε η πρώτη λειτουργία μετά τη φωτιά
Δύο μήνες μετά την τεράστια πυρκαγιά, η Παναγία των Παρισίων άνοιξε τις πύλες της και σήμερα τελέστηκε η πρώτη λειτουργία.

Ενώπιον ενός ολιγομελούς εκκλησιάσματος, που φορούσε λευκά κράνη ασφαλείας, τελέστηκε σήμερα στον Καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων η πρώτη λειτουργία μετά τη φωτιά που κατέστρεψε το γοτθικού ρυθμού μνημείο πριν από δύο μήνες.

Η λειτουργία ξεκίνησε στις 18.00 τοπική ώρα σε ένα παρεκκλήσι, που δεν υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά της 15ης Απριλίου, ενώπιον περιορισμένου αριθμού προσώπων, περίπου 30, οι οποίοι φόραγαν προστατευτικά κράνη. Διήρκησε μία ώρα.

«Με μεγάλη συγκίνηση βρισκόμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τον καθαγιασμό του καθεδρικού ναού» είπε ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Οπετί, που χοροστάτησε στη λειτουργία. «Πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας κι ευχαριστούμε όλους όσοι συγκινήθηκαν απ’ όσα συνέβησαν σε αυτόν τον ναό» υπογράμμισε, προσθέτοντας, λίγο μετά, ότι είναι «λίγο παράξενο» να τελεί την ιερή ακολουθία φορώντας κράνος.

Χθες, ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Φρανκ Ριστέρ είπε ότι ο Καθεδρικός παραμένει σε επισφαλή κατάσταση, ειδικά ο θόλος.

Διαβάστε Eπίσης

Σλοβακία: Ανέλαβε επίσημα καθήκοντα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στη χώρα

Serial killer στην Κύπρο: Σοκάρει η απολογία του «Ορέστη» για τη δολοφονία της 6χρονης

Περισσότερα