Πολιτική

Εκλογές 2019: Ο Αποστολάκης δεν θα είναι υποψήφιος λόγω της έντασης στην Τουρκία

Εκλογές 2019: Ο Αποστολάκης δεν θα είναι υποψήφιος λόγω της έντασης στην Τουρκία
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της έντασης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Αμέσως μετά τη λήξη του ΚΥΣΕΑ και τις δηλώσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη. Στη σκιά των εξελίξεων με την Τουρκία αναθεωρήθηκε η κάθοδος του δεύτερου στις επικείμενες εθνικές εκλογές 2019.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν και συμφώνησαν από κοινού ο κ. Αποστολάκης να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει απερίσπαστος, ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, να επιτελέσει το εθνικό του καθήκον.

Αντικείμενο της συνάντησης του έκτακτου ΚΥΣΕΑ ήταν η πρόσφατη επιθετικότητα της Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στην Άγκυρα ότι η τήρηση του διεθνούς δικαίου είναι η βάση πάνω στην οποία υφίστανται οι διεθνείς σχέσεις.

Μετά το τέλος της έκτακτης συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ανίσχυρη Τουρκία και «ισχυρή Ελλάδα». Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι απόλυτα ασφαλείς. Η τουρκική προκλητικότητα δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος αλλά αδυναμίας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και έχει καταφέρει να διαμορφώσει συμμαχίες και ερείσματα τόσο ισχυρά όσο ποτέ άλλοτε».

«Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι απόλυτα ασφαλείς. Η τουρκική προκλητικότητα δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος αλλά αδυναμίας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και έχει καταφέρει να διαμορφώσει συμμαχίες και ερείσματα τόσο ισχυρά όσο ποτέ άλλοτε».

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Συμφωνήσαμε να κινηθούμε ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος την επόμενη εβδομάδα η Σύνοδος Κορυφής να λάβει μέτρα ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα». Στη συνέχεια, μίλησε για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν έχει προβεί σε γεωτρήσεις.

«Το μήνυμα που στέλνουμε είναι αυτό της απόλυτης ασφάλειας αλλά ταυτόχρονα και μήνυμα ότι όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments