Ελλάδα

Γουλιανός – τέρας στα “χέρια” 72χρονου ψαρά στη λίμνη Πλαστήρα

Γουλιανός – τέρας στα “χέρια” 72χρονου ψαρά στη λίμνη Πλαστήρα
Ο γουλιανός είχε μήκος 2.15 μέτρων και ζύγιζε 70 κιλά.

Ένας γουλιανός – τέρας έκανε διάσημο τον 72χρονο ψαρά Στέφανο Κρομμύδα. Ο έμπειρος ψαράς βούτηξε στα νερά της λίμνης Πλαστήρα και εντόπισε το εν λόγω ψάρι, το οποίο και έπιασε χρησιμοποιώντας ειδικό τουφέκι για το συγκεκριμένο είδος, το λεγόμενο “γουλιανοτούφεκο”. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό για τον κ. Κρομμύδα, που λίγη ώρα μετά την απόπειρά του, πόζαρε δίπλα σε γουλιανό μήκους 2.15 μέτρων και βάρους 70 κιλών, όπως αναφέρει το karditsalive.net.

Ο ικανός αυτός ψαράς γνωρίζει πολύ καλά τις συνήθειες και τον τρόπο που κινούνται στο νερό τα εν λόγω ψάρια. Ο ίδιος βούτηξε στη λίμνη Πλαστήρα, σε βάθος 7 μέτρων και βγήκε με τον γουλιανό που συνηθίζει να κρύβεται την ημέρα και να βγαίνει για κυνήγι τις νυχτερινές ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Στέφανος Κρομμύδας κατέρριψε το δικό του ρεκόρ, καθώς παλιότερα είχε πιάσει γουλιανό που ζύγιζε 57 κιλά.

Ο ψαράς και ο γουλιανός – τέρας

πηγή φωτογραφιών: karditsa-live.gr

Ο Γουλιανός αφθονεί στις λεκάνες των ποταμών Δούναβη, Ντόν και Βόλγα, καθώς και στους παραποτάμους τους. Στην Ελλάδα αυτό το είδος το συναντάμε στις λίμνες και τα ποτάμια της Μακεδονίας, της Θράκης, και της Θεσσαλίας. Στην Κοζάνη εντοπίστηκε κάποτε γουλιανός βάρους 145 κιλών.

Ο γουλιανός είναι ένα χαρακτηριστικά δύσμορφο και απωθητικό στην εμφάνιση ψάρι με κεφάλι μεγάλο και πλατύ, με στόμα ελαφρά σχισμένο, ανοιχτό προς τα επάνω.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments