Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Βιτορούλ 3-2

Ολυμπιακός – Βιτορούλ 3-2
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό επικράτησε της Κυπελλούχου Ρουμανίας, Βιτορούλ του τεράστιου Γκιόργκι Χάτζι με 3-2 και μπήκε με το… δεξί στη νέα σεζόν. Μάνος, Ποντένσε και Γκιγιέρμε οι σκόρερ.

Απόλυτα θετικό ήταν το πρώτο τεστ για τον νέο Ολυμπιακό, με τους Ερυθρόλευκους να ξεμουδιάζουν από τις συνεχόμενες προπονήσεις και τον Πέδρο Μαρτίνς να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα για τη δουλειά που γίνεται τις πρώτες ημέρες της φετινής προετοιμασίας. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες στο πρώτο τους φιλικό για τη νέα σεζόν επικράτησαν της Βιτορούλ στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Καλλιθέας με 3-2. Πρόκειται για την Κυπελλούχο Ρουμανίας, στην οποία είναι προπονητής ο τεράστιος Γκιόργκι Χάτζι.

Οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 28’ με τον Δημήτρη Μάνο και δύο λεπτά αργότερα ο Ντάνιελ Ποντένσε έκανε το 2-0. Στο 32’ οι Ρουμάνοι μείωσαν σε 2-1 με τον Γκανέα, το οποίο ήταν και το σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Στο 59’ ο Ολυμπιακός σκόραρε τρίτο γκολ με τον Γκιγιέρμε, ενώ στο 65’ η Βιτορούλ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 με τον Ιάνκου. Το παιχνίδι ήταν προπονητικού χαρακτήρα και γι’ αυτό το λόγο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατά τη διάρκεια του αγώνα έκανε πολλές αλλαγές, θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όσους περισσότερους παίκτες μπορούσε, ενώ «τσέκαρε» αρκετούς από τους τους νεαρούς, που προπονούνται με την πρώτη ομάδα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο παιχνίδι με την Κυπελλούχο Ρουμανίας έκαναν το ντεμπούτο τους με την ερυθρόλευκη φανέλα οι Μπρούνο, Κάιπερς και Μπα.

Δυνατό ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό:

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 7’ απείλησαν για πρώτη φορά με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Εξι λεπτά αργότερα δημιούργησαν και νέα ευκαιρία στα καρέ των Ρουμάνων, αυτή τη φορά με τον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ βγήκε τετ α τετ με τον Τορντάι, αλλά ο πορτιέρο της Βιτορούλ αντέδρασε σωστά και κράτησε το μηδέν. Στο 19’ ο Ποντένσε έκανε ένα δυνατό σουτ από δεξιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 26’ ο Μαρίνος με μία εξαιρετική ατομική ενέργεια βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η μπάλα έφυγε εκατοστά πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.

Διπλό «χτύπημα»

Ο,τι δεν κατάφερε οι συμπαίκτες του, το κατάφερε ο Μάνος στο 28’. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Τορντάι, γράφοντας το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος με προσποίηση άδειασε τον αντίπαλό του και με πλασέ έκανε το 2-0.

Στο 32’ ο Γκανέα με προβολή μετά τη σέντρα του Τουκάλιουτς μείωσε σε 2-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου, παρότι ο Ολυμπιακός είχε άλλες δύο κλασσικές ευκαιρίες. Στο 39’ ο Σολδάνο γύρισε από τα αριστερά, ο Μάνος βρήκε την μπάλα, αλλά ο Γκρόσου με προβολή πάνω στη γραμμή έσωσε τους Ρουμάνους. Δύο λεπτά αργότερα ο Μάνος προσπάθησε να σκοράρει με γυριστό, μετά την πάσα του Μαρίνου, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τορντάι.

Αλλαγές και δοκιμές

Στο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε σαρωτικές αλλαγές, αφήνοντας στην 11άδα μόνο τον Τζολάκη. Οι Μπρούνο, Κάιπερς και Μπα έκαναν το ντεμπούτο τους με την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ στο δεύτερο 45αλεπτο χρησιμοποιήθηκαν επίσης οι Τοροσίδης, Τσιμίκας, Ιγκόρ, Σουρλής, Γκιλιέρμε, Βοΐλης και Γκερέρο.

Σκόρερ ο Γκιγιέρμε

Ο Ολυμπιακός παρά τις αλλαγές συνέχισε να είναι επιθετικός και στο 54’ έφτασε μια… ανάσα από το 3-1, αλλά ο Βοΐλης παρότι πήρε την κεφαλιά, δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα. Κάτι που έγινε τελικά στο 59’. Ο Γκιγιέρμε με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Τορντάι και σκόραρε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Η φάση ξεκίνησε με σπουδαία ατομική ενέργεια του Μπρούνο και συνεχίστηκε με τακουνάκι του Βοΐλη.

Στο 65’ οι Ρουμάνοι μείωσαν σε 3-2, με τον Ιάνκου να σκοράρει από κοντά με πλασέ. Στο 76’ ο Κάιπερς απείλησε με σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή για να σκοράρουν, αλλά ο Ντε Νούιερ στο 89’ σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 90’ ο Γκερέρο δεν κατάφερε να βγει νικητής στο τετ α τετ που είχε με τον πορτιέρο της Βιτορούλ.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Τζολάκης, Μασούρας, Παπαδόπουλος, Βούκοβιτς, Μαρτίνης, Ξενιτίδης, Ανδρούτσος, Μαρίνος, Ποντένσε, Σοδάνο, Μάνος.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν: Τζολάκης (80′ Στουρνάρας), Τοροσίδης, Σουρλής, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπα, Γκερέρο, Μπρούνο, Κάιπερς, Βοΐλης, Σίλβα.

Βιτορούλ (Χάτζι): Tordai, Kuipers, Mladen, Ţîru, Grosu, Vînă, Mălăele, Achim, de Oliveira, Calcan, Ganea.

Επίσης έπαιξαν και οι: Colocaru, Buzbuchi, de Nooijer, Mățan, Iancu, Tîrcoveanu, Iacob, Keita, Popescu, Leca, Tucaliuc, Danuleasa, Ilie, Artean, Houri, Halep, Birzu

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments