Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Αρνητική η εισήγηση της Εισαγγελίας Βόλου για την άδεια του

Δημήτρης Κουφοντίνας: Αρνητική η εισήγηση της Εισαγγελίας Βόλου για την άδεια του
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είδε και την Εισαγγελία Βόλου να λέει «όχι» στο αίτημα άδειας του από τις φυλακές.

Να μην πάρει τακτική άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας εισηγείται η Εισαγγελία Βόλου. Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, που θα συζητηθεί η αίτηση του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν για τη χορήγηση άδειας, ο εισαγγελέας της έδρας θα ταχθεί υπέρ της μη χορήγησης της 7ης κατά σειρά άδειας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο εισαγγελέας του Βόλου φέρεται να μην συντάσσεται με το αίτημα χορήγησης της άδειας, καθώς σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη (του κοινοποιήθηκε 6.6.2019) για στάση κρατουμένων σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα, του αποδίδεται η κατηγορία της απλής συνέργειας (δια ψυχικής συνδρομής) στη στάση κρατουμένων σε βαθμό κακουργήματος, επειδή συνυπέγραψε ανακοίνωση συμπαράστασης με άλλους συγκρατουμένους του σε απεργό πείνας.

Με τον νέο Ποινικό Κώδικα που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2019, το αδίκημα της «στάσης κρατουμένων» (174 ΠΚ) δεν θα είναι πλέον κακούργημα, αλλά πλημμέλημα, επομένως δεν θα αποτελεί κώλυμα για τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Μαΐου το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης- που είχε κάνει η Ξένη Δημητρίου- κατά της απόφασης των δικαστών του Βόλου, οι οποίοι δεν είχαν δώσει άδεια στον Κουφοντίνα.

Η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου είχε δρομολογήσει την επανεξέταση του αιτήματος του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» για άδεια, από άλλο δικαστικό συμβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόρριψη του προηγούμενο αιτήματος του Κουφοντίνα για άδεια, έγιναν διαδοχικές επιθέσεις και βανδαλισμοί, σε ένδειξη συμπαράστασης στον τρομοκράτη, με αποκορύφωμα την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments