Ελλάδα

Καλαμπάκα: Καταστροφή 40 στρεμμάτων βιομηχανικής κάνναβης από το χαλάζι

Καλαμπάκα: Καταστροφή 40 στρεμμάτων βιομηχανικής κάνναβης από το χαλάζι
Μεγάλη ζημιά για καλλιεργητή βιομηχανικής κάνναβης στην Καλαμπάκα, λόγω της χαλαζόπτωσης που έπληξε την περιοχή.

Καλλιεργητής -νόμιμης- βιομηχανικής κάνναβης στην Καλαμπάκα είδε να καταστρέφονται ολοσχερώς 40 στρέμματα από χαλαζόπτωση. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας trikalavoice.gr, το χαλάζι που έπληξε την περιοχή στα τέλη της περασμένης εβδομάδας οδήγησε στην καταστροφή των καλλιεργειών και δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στον άτυχο αγρότη.

Παρά το γεγονός πως η καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης προστατεύεται από τον νόμο, δεν υπάρχει ακόμη πρόβλεψη για αποζημίωση σε περιπτώσεις όπως αυτή στην Καλαμπάκα. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην επιστραφεί ούτε ευρώ στον καλλιεργητή, ο οποίος είδε 40 στρέμματα να καταστρέφονται από την κακοκαιρία των περασμένων ημερών.

Βιομηχανική κάνναβη: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά από διαβούλευση και σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανταποκρίθηκε στο σύνολο των αιτημάτων των παραγωγών, αλλά και στο έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που διαφαίνεται στον τομέα της βιομηχανικής κάνναβης.

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο δίνεται η δυνατότητα:

  • Εισαγωγής σπόρων και καλλιέργειας ποικιλιών κάνναβης που δεν είναι εγγεγραμμένες στον κοινοτικό κατάλογο ποικιλιών, μόνο για χρήση από τους παραγωγούς και όχι για εμπορία σπόρων.
  • Καλλιέργειας σε γλάστρες ή σε συστήματα υδροπονίας εντός θερμοκηπίων.
  • Προβλάστησης των σπόρων με σκοπό τη μεταφύτευσης φυταρίων και διαχωρισμού αρσενικών – θηλυκών φυτών πριν τη φύτευση στο χωράφι.
  • Γνωστοποίησης της ημερομηνίας σποράς ή φύτευσης όχι πριν αλλά τρεις μέρες μετά από την πραγματοποίηση τους.
  • Αδειοδότησης και έναρξης της καλλιέργειας (μόνο για τις ποικιλίες εκτός κοινοτικού καταλόγου) όλη τη διάρκεια του χρόνου.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments