Video

Πάνος Ιωαννίδης: Για να μαγειρέψω σε μία γυναίκα, σημαίνει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά (vid)

Πάνος Ιωαννίδης: Για να μαγειρέψω σε μία γυναίκα, σημαίνει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά (vid)
Ο αγαπητός κριτής του MasterChef Πάνος Ιωαννίδης σε μία προσωπική εξομολόγηση στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα».

Ο Πάνος Ιωαννίδης σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη στην εκπομπή “Μετά τα μεσάνυχτα”. Ο διάσημος σεφ και κριτής του MasterChef μιλά για την προσωπική του ζωή και αποκαλύπτει ότι για να φτάσει στο σημείο να μαγειρέψει για μία γυναίκα, τότε πάει να πει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά…

Δείτε το trailer της εκπομπής:

Πάνος Ιωαννίδης: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον γόη κριτή του MasterChef

Σε συνέντευξή του στο Down Town Κύπρου είχαμε μάθει κάποιες πληροφορίες για τον κριτή του MasterChef που δεν γνωρίζαμε. Αυτές είναι:

Ο έμπειρος σεφ είναι ασκητικά προσηλωμένος στη δουλειά του. Και είναι ακαταμάχητος. Δεν θεωρεί τον εαυτό του ουδόλως σέξι, ούτε ιδιαίτερα όμορφο. Άλλωστε, αν το πίστευε θα έχανε το ήμισυ της γοητείας του.

Για τον Ιωαννίδη η μαγειρική είναι ζήτημα γονιδίων. Ο προπάππος του ήταν σεφ στη γαλλική πρεσβεία της Κωνσταντινούπολης, ενώ και οι δύο γιαγιάδες του ήταν Πολίτισσες, άρα εκ προοιμίου μαστόρισσες των γεύσεων. Ξεκίνησε να μαγειρεύει παιδιόθεν από ανάγκη. Οι γονείς του δούλευαν, οπότε ο ίδιος μπήκε στην κουζίνα, αφού κάποιος έπρεπε να φροντίσει για τον επιούσιο της οικογένειας.

Έχει περιγράψει τα παιδικά χρόνια του σαν σκηνή από την ταινία «Πολίτικη Κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη. Το πρώτο του φαγητό το έφτιαξε σε ηλικία εννιά ετών. Θεώρησε ότι ήταν αρκετά έμπειρος και ώριμος για να μαγειρέψει ένα μυδοπίλαφο. Φυσικά, δεν τρωγόταν.

Δεν του αρέσουν οι κανόνες και οι περιορισμοί ούτε στη ζωή, ούτε στη γαστρονομία. Γι’ αυτό και θεωρεί τον εαυτό του μάλλον μέτριο στη ζαχαροπλαστική.

Δουλεύει από τα 16 του χρόνια, για να μπορεί να συντηρεί τον εαυτό του. Εκτός από σεφ είναι και απόφοιτος σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, ενώ κατέχει πτυχίο από ελβετικό κολλέγιο στο μάρκετινγκ, τη διοίκηση εστιατορίων και την ανάπτυξη προϊόντων. Ο πατέρας του ήταν σχεδιαστής κοσμημάτων. Από το 2007, όταν και έφυγε από τη ζωή, ο σεφ δεν αποχωρίζεται ούτε στιγμή ένα δαχτυλίδι που είχε δημιουργήσει για εκείνον.

Έχει εργαστεί ως private chef, αλλά και για μια δεκαπενταετία ως executive chef στην πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα. Μέχρι την εφηβεία του η ζωή του μοιραζόταν ανάμεσα στη μαγειρική και το θέατρο. Έπαιζε μάλιστα και σε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα. Τελικά, τον κέρδισε η γαστρονομία.

Έζησε για τέσσερα, καθοριστικά για την πορεία του ως σεφ, χρόνια στην Ιταλία, όπου εργάστηκε σε εστιατόρια ξενοδοχείων. Γιατί αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα; Νοστάλγησε τον ήλιο και το φως. Αν υπάρχει μια πρώτη ύλη που αντιπαθεί, αυτή είναι η φέτα.

Σπανίως μαγειρεύει στο σπίτι για τον εαυτό του. Προτιμά να αράζει μόνος, να ακούει τζαζ και να βλέπει ντοκιμαντέρ.

Για ένα φεγγάρι υπήρξε σερβιτόρος, υπάλληλος συνεργείου αυτοκινήτων, μπάρμαν αλλά και πλανόδιος πωλητής κοσμημάτων. Φυσικά και έχει εργαστεί ως μοντέλο διαφημίσεων. Πολλοί τον θυμούνται από τη συμμετοχή του στο reality μαγειρικής «Top Chef», από όπου αποχώρησε οικειοθελώς λόγω ένδειας χρόνου.

Όταν του πρότειναν να συμμετάσχει στο «Master Chef», εκείνος αρχικά κατάλαβε ότι τον ήθελαν για διαγωνιζόμενο. Τελικά, πείστηκε ότι άξιζε τον κόπο να αναλάβει τον ρόλο του κριτή. Έχει κάνει και φυλακή, όταν πέρασε τρεις νύχτες σε κρατητήριο της Πάρου, επειδή δεν διέθετε άδεια πλανόδιου πωλητή.

Αποφάσισε να αλλάξει την πάλαι ποτέ χίπικη εμφάνισή του και να κάνει στροφή σε πιο clean-cut styling, ώστε οι συνάδελφοί του στη γαστρονομία να τον παίρνουν πιο σοβαρά. Έχει μαγειρέψει για τον βασιλιά Γουίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας και έχει σερβίρει μουσακά στον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό. Ωστόσο, ποτέ δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τους συνδαιτυμόνες των δείπνων του, τηρώντας το γαστρονομικό απόρρητο. Νεανικό πρότυπό του ήταν ένας μεγαλύτερος ξάδελφός του. Λέει ότι τον θαύμαζε γιατί μπορούσε να ταξιδεύει διαρκώς, να οδηγεί γρήγορα αυτοκίνητα και να συλλέγει έργα τέχνης και αντίκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments