Αθλητισμός

Δημήτρης Μαυρίκης: Ο “θρύλος” του Πανιωνίου που άφησε τη Νομική για το ποδόσφαιρο

Δημήτρης Μαυρίκης: Ο “θρύλος” του Πανιωνίου που άφησε τη Νομική για το ποδόσφαιρο
Ο Δημήτρης Μαυρίκης έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Πανιωνίου. Το pagenews.gr γράφει για έναν θρύλο...

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο Δημήτρης Μαυρίκης, μια απ’ τις πιο εμβληματικές μορφές στην ιστορία του ποδοσφαιρικού Πανιωνίου και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Μήτσος όπως τον φώναζαν οι φίλοι του αγωνίστηκε σε όλη του την καριέρα με τη φανέλα του Πανιωνίου με τον οποίο κατέγραψε μια πολύ σημαντική πορεία από τη σεζόν 1972-73 όταν έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα μέχρι το 1987 οπότε αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του.

Τον κέρδισε η μπάλα από τη Νομική

Ο Δημήτρης Μαυρίκης γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1954 στο Μελιγαλά Μεσσηνίας. Αρχισε το ποδόσφαιρο στην ομάδα της γενέτειράς του, τον Εθνικό Μελιγαλά, με τον οποίο το 1972 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας σε ηλικία 18 ετών. Ενα χρόνο αργότερα μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει στη Νομική παίζοντας παράλληλα ποδόσφαιρο. Εν τέλει όμως τον κέρδισε πλήρως η μπάλα στην οποία αφοσιώθηκε για μια ζωή εγκαταλείποντας τις σπουδές του.

Αποκτήθηκε με εισήγηση Μάλετ

Ο τότε τεχνικός του Πανιωνίου Τζο Μάλετ εισηγήθηκε την απόκτησή του και δικαιώθηκε καθώς εξελίχθηκε σε έναν απ’ τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του συλλόγου. Επαιζε πάντα με πάθος και ψυχή δίνοντας όλο του το είναι μέσα στο γήπεδο. Γι’ αυτό και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους του Πανιωνίου αλλά παράλληλα ήταν συμπαθής και στους φιλάθλους των αντίπαλων ομάδων καθώς υπήρξε ένα απ’ τα καλύτερα παιδιά των ελληνικών γηπέδων.

Το ντεμπούτο του με την κυανέρυθρη φανέλα πραγματοποιήθηκε στο παιχνίδι με το Αιγάλεω στη Νέα Σμύρνη (5-0) όταν ο Μάλετ τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το πρώτο του παιχνίδι ως βασικός ακολούθησε λίγο καιρό αργότερα με αντίπαλο την Καλαμάτα, πάλι στη Νέα Σμύρνη, όπου μάλιστα πέτυχε και το πρώτο του γκολ στη νίκη του Πανιωνίου με 3-1.

Δύο Κύπελλα με τον «Διούσκουρο» Χρήστο Εμβολιάδη

Στις 9 Ιουνίου του 1979 πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στην ΑΕΚ (3-1), ενώ σταμάτησε το ποδόσφαιρο το καλοκαίρι του 1987, μαζί με τον Χρήστο Εμβολιάδη, μια άλλη μεγάλη μορφή του Πανιωνίου. Οι «Διόσκουροι» της Νέας Σμύρνης τιμήθηκαν απ’ τον Πανιώνιο στις 12 Σεπτεμβρίου του 1987 στο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την πολύχρονη προσφορά τους στην ομάδα. Οι δυο τους, πλέον από τον πάγκο της ομάδας, πανηγύρισαν μαζί και στις 29 Απριλίου του 1998, το δεύτερο Κύπελλο για τον Πανιώνιο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (1-0): ο Εμβολιάδης ως προπονητής κι ο Μαυρίκης ως γενικός αρχηγός!

Συνολικά φόρεσε 352 φορές τη φανέλα του Πανιωνίου στο ελληνικό πρωτάθλημα και πέτυχε 52 γκολ.

H ΠΑΕ Πανιώνιος εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι «Η ΠΑΝΙΩΝΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ θρηνεί την απώλεια του μεγάλου “Μητσάρα”, Δημήτρη Μαυρίκη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 65 ετών στον Μελιγαλά Μεσσηνίας. Η διοίκηση, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές και το υπαλληλικό προσωπικό εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments