Πολιτική

Εκλογές 2019: Ο Μητσοτάκης στέλνει μήνυμα ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή

Εκλογές 2019: Ο Μητσοτάκης στέλνει μήνυμα ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε σταματά να μιλάει για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και στέλνει μήνυμα για την ασφάλεια της χώρας, την επομένη από τις εκλογές 2019.

«Δεν θέλουμε να υψώσουμε τείχη, αλλά να χτίσουμε γέφυρες με όλους τους Έλληνες. Στο Ηράκλειο η παράταξη μας αντιμετώπισε δυσκολίες και προκλήσεις. Τώρα όμως, άνθρωποι που παλιότερα δεν είχαν συμπορευτεί μαζί μας, βλέπουν στη Νέα Δημοκρατία τη μόνη δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης. Όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους θέλουμε μαζί μας για μια ισχυρή Ελλάδα», δήλωσε χθες από την Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας μήνυμα αυτοδυναμίας για τις εκλογές 2019.

Είναι φανερό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύει σηµαντικό πολιτικό κεφάλαιο στην πρότασή του για παραγωγή νέου πλούτου που θα επανεκκινήσει, όπως λέγεται, την ταλαιπωρηµένη πραγµατική οικονοµία. Συνεπώς, η αφετηρία ενός νέου πολιτικού συµβολαίου µε τους Ελληνες πολίτες δεν θα µπορούσε παρά να είναι η οικονοµία. «Η Ν∆ είναι το κόµµα που θα αναστηλώσει τη µεσαία τάξη και θα ακυρώσει την επόµενη ηµέρα την καταστροφική επιλογή της δηµιουργίας υπερπλεονασµάτων» σηµείωσε ο κ. Μητσοτάκης, από το Ηράκλειο όπου και βρέθηκε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις νέες επενδύσεις λέγοντας: «Οι ξένες επενδύσεις είναι σημαντικές και η Ελλάδα μπορεί να τις φιλοξενήσει. Αυτό που θέλουν οι επενδυτές είναι να μην υπάρχουν μεγάλα γραφειοκρατικά εμπόδια, να είναι χαμηλή η φορολογία και να υπάρχει σταθερότητα. Μια σταθερή κυβέρνηση. Σε αυτό άλλωστε προσδοκούμε και εμείς για την 7η Ιουλίου. Έχουμε ήδη εμπεριστατωμένο σχέδιο για την αναβάθμιση της χώρας και την εξωστρέφεια της».

Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθούν κίνητρα στις τουριστικές επιχειρήσεις για να εκσυγχρονιστούν, θίγοντας και το ζήτημα έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού που απαιτεί, όπως είπε, να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα πλέγμα σχολών στις οποίες οι νέοι θα σπουδάζουν επαγγέλματα σχετικά με τον τουρισμό.

«Δεν υπάρχουν σχολές πανεπιστημιακού επιπέδου και είναι αδιανόητο σε μια χώρα όπως η Ελλάδα μέχρι σήμερα να απουσιάζει μιας παγκόσμιας εμβέλειας σχολή τουριστικών επαγγελμάτων. Πρέπει να δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), επισημαίνοντας τη σπουδαία, όπως τόνισε, δουλειά που επιτελούν και τους νέους επιστήμονες που πρέπει να υποστηριχθούν, ενώ αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό σύστημα σημειώνοντας: «Το ασφαλιστικό σύστημα πάσχει, γιατί έχουμε λίγους εργαζόμενους και πολλούς συνταξιούχους. Αν δεν μπουν περισσότεροι εργαζόμενοι στο σύστημα, το πρόβλημα δεν θα μπορέσει να λυθεί και θα διευρύνεται. Η μαύρη εργασία, επιπλέον, είναι μια νοοτροπία που πρέπει να σπάσει. Όσο οι εισφορές είναι στα ύψη και είναι συνδεδεμένες με το εισόδημα, θα υπάρχει κίνητρο τα εισοδήματα να μην δηλώνονται. Πρέπει να το ξαναδούμε το ασφαλιστικό γιατί όλο αυτό οδηγεί, από τη μια στην αποφυγή καταβολής των εισφορών και από την άλλη πολλοί νέοι με αυτές τις συνθήκες, να μην αποφασίζουν να εργαστούν ή να επιλέγουν και την ανασφάλιστη εργασία».

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί την εµπέδωση της ασφάλειας προϋπόθεση ευηµερίας και ελευθερίας, εξ ου και επανέλαβε τις δεσµεύσεις του για ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνοµίας, αλλά και για αυστηρή τήρηση της νοµοθεσίας. Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ν∆ προετοιµάζεται και για τις προκλήσεις που ήδη αντιµετωπίζει η χώρα στην εθνική της περίµετρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments