Πολιτισμός

Netflix: Χιλιάδες πιστοί απαίτησαν από την εταιρεία να “κόψει” σειρά του Amazon

Netflix: Χιλιάδες πιστοί απαίτησαν από την εταιρεία να “κόψει” σειρά του Amazon
Το Netflix έγινε για ακόμη μια φορά δέκτης παραπόνων, αυτή τη φορά όμως, δίχως να φταίει ούτε στο ελάχιστο. Το "μπέρδεμα" που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ και το τρολάρισμα των δύο εταιρειών.

Το Netflix είναι μέχρι στιγμής η Νο1 πλατφόρμα ψυχαγωγίας παγκοσμίως. Εδώ και λίγα χρόνια, η συγκεκριμένη εταιρεία έχει μπει στις ζωές των ανθρώπων προσφέροντας τους ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί από τίτλους σειρών και ταινιών. Ο… εθισμός του κοινού με το Netflix οδήγησε στο να φτιαχτούν ειδικές φράσεις σχετικά με την εταιρεία (βλέπε Netflix and chill για τους… πονηρούς), αλλά και να υπάρξει η υποσυνείδητη σύνδεση σχετικά με ό,τι νέα παραγωγή βγει στην αγορά. Πολλοί είναι εκείνοι που την “πατάνε” ακούγοντας για μια νέα σειρά ή ταινία που ίσως τους ενδιαφέρει και την ψάχνουν στην εν λόγω πλατφόρμα, ενώ την έχουν οι… ανταγωνιστές.

Ένα τέτοιο περιστατικό έλαβε χώρα στις ΗΠΑ, με αφορμή την προβολή της σειράς Good Omens. Η σειρά πραγματεύεται αρκετά θέματα “ταμπού” για τους πιστούς ανά τη Γη. Κάτι που οδήγησε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο να μαζέψουν υπογραφές απαιτώντας μάλιστα από το Netflix να σταματήσει την προβολή της σειράς. Μόνο που… η εν λόγω σειρά δεν παίζεται στο Netflix, αλλά στη συνδρομητική υπηρεσία της Amazon, το Amazon Prime.

Η οργάνωση “Χριστιανικός Πολιτισμός” κάλεσε τους πιστούς σε μια διαδικτυακή “σταυροφορία” κατά του Netflix, συλλέγοντας υπογραφές. Μπορεί ο κάθε άνθρωπος να έχει τα πιστεύω του και αρκετοί όντως να ενοχλήθηκαν από όσα παρουσιάζει η σειρά του Amazon, ωστόσο το γεγονός πως τα παράπονα είχαν λάθος αποδέκτη, προκάλεσαν κύμα… γέλιου στις ΗΠΑ, που έφτασε μέχρι και τις δύο εταιρείες!

Netflix και Amazon… τρολάρουν τον “Χριστιανικό Πολιτισμό”

Η υπηρεσία Amazon Prime, με το που πήρε χαμπάρι τον σάλο που έχει προκληθεί για τη σειρά της αλλά και για το γεγονός πως τα “σκάγια” παίρνουν την ανταγωνίστρια, Netflix, είπε να το ρίξει στην πλάκα. Μέσω ανάρτησής της στο επίσημο προφίλ της στο Twitter, πρότεινε τράμπα με το Netflix μεταξύ του Good Omens και του Stranger Things. “Ε, Netflix, θα ακυρώσουμε το Stranger Things αν κάνετε το ίδιο με το Good Omens”, ανέφερε η ανάρτηση της Amazon.

Από την πλευρά του, το τμήμα του Netflix στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, έβγαλε το δικό του tweet με αρκετή δόση χιούμορ, αναφέροντας ότι: “Ναι, ορκιζόμαστε ότι δεν θα βγάλουμε άλλα επεισόδια”. Παράλληλα, ο εκ των συγγραφέων της ιστορίας, Neil Gaiman, με ανάρτησή του στο Twitter, κάλεσε τους χρήστες να «υποσχεθούν πως δεν θα αποκαλύψουν στους πιστούς την αλήθεια» κι ότι θα τους αφήσουν να στείλουν τα παράπονά τους στο Netflix.

Κάπως έτσι, η προσπάθεια δεκάδων χιλιάδων πιστών έπεσε στο κενό, καθώς αντί να προσφέρει ενημέρωση σχετικά με τις προθέσεις του Good Omens, προκάλεσε, άθελά της, το γέλιο σε εκατομμύρια συνδρομητές του Netflix και της Amazon.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments