Διεθνή

Δύο Eurofighter συγκρούστηκαν στον γερμανικό εναέριο χώρο

Δύο Eurofighter συγκρούστηκαν στον γερμανικό εναέριο χώρο
Eurofighter: Δύο μαχητικά αεροπλάνα συγκρούστηκαν στον εναέριο χώρο της Γερμανίας. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν τους δύο πιλότους.

Eurofighter: Δύο μαχητικά αεροπλάνα συγκρούστηκαν στον εναέριο χώρο της Γερμανίας. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από τα ΜΜΕ της χώρας, το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, με τα δύο αεροσκάφη να συγκρούονται και να πέφτουν σε απομονωμένη περιοχή της Βόρειας Γερμανίας. Οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τους δύο πιλότους, οι οποίοι, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ φέρεται να πρόλαβαν να ενεργοποιήσουν το σύστημα εκτόξευσης. Ακόμη όμως, δεν έχει γνωστοποιηθεί το αν εντοπίστηκαν ή όχι.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή της λίμνης Φλίσενζε στο Μεκλενβούργο, προκειμένου να εντοπίσουν τους πιλότους. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκε ένας δυνατός κρότος, πιθανότατα προερχόμενος από τη σύγκρουση. Παράλληλα, ένας άλλος μάρτυρας ανέφερε σε τοπικά μέσα πως είδε το φτερό του ενός μαχητικού να αποκολλάται από την άτρακτο.

Το Eurofighter είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, ευρωπαϊκής κατασκευής. Πρόκειται για ένα αεροσκάφος παντός καιρού, πολλαπλών ρόλων το οποίο κατασκευάζεται από την κοινoπραξία Eurofighter. Το Typhoon είναι ένα από τα πιο προηγμένα δείγματα δουλειάς της ευρωπαϊκής αεροδιαστημικής και αμυντικής βιομηχανίας, και υπηρετεί στις πολεμικές αεροπορίες 6 χωρών.

Η έρευνα της Die Zeit για τα αεροπορικά δυστυχήματα στην πολιτική αεροπορία

Η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ανέφερε σε άρθρο της πως ο αριθμός των σοβαρών ατυχημάτων στην πολιτική αεροπορία το 2018παρέμεινε περίπου στο επίπεδο του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στα αεροπορικά δυστυχήματα παγκοσμίως έχει αυξηθεί σημαντικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Αξιολόγησης Δεδομένων Κρούσης Jet Airliner (Jacdec).

Το 2016 το κέντρο κατέγραψε 45 αεροπορικά δυστυχήματα και 559 θανάτους, ενώ το 2017 ο αριθμός των νεκρών από αεροπορικά δυστυχήματα ήταν μόλις 40. Ο επικεφαλής του κέντρου Jacdec, Γιαν Αρουέντ Ρίχτερ, δήλωσε ότι για εφέτος θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για μια «επιστροφή στα φυσιολογικά στοιχεία», καθώς το 2017 αποτέλεσε την «απόλυτη εξαίρεση» με συγκριτικά πολύ λίγους θανάτους.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, ο αριθμός των θυμάτων σε αεροπορικές τραγωδίες το 2018 ήταν πάνω από τον μέσο όρο δεκαετίας των 448 νεκρών, αλλά πολύ πιο κάτω από το μέσο όρο των 844 θανάτων τα τελευταία 25 χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments