Διεθνή

Serial killer στην Κύπρο: Επτά φορές ισόβια για τον “Ορέστη”

Serial killer στην Κύπρο: Επτά φορές ισόβια για τον “Ορέστη”
Επτά φορές ισόβια στον Serial killer της Κύπρου που σκότωσε πέντε γυναίκες και δυο παιδιά. Η μεγαλύτερη ποινή στην ιστορία της χώρας.

Με γρήγορες διαδικασίες ανακοινώθηκε η ποινή για τον Serial Killer της Κύπρου. Ο Νίκος Μεταξάς σκότωσε πέντε γυναίκες και δυο παιδιά και καταδικάστηκε σε επτά φορές ισόβια. Αυτή η ποινή είναι η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί ποτέ στην ιστορία της χώρας. Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση ο “Ορέστης” δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Η δίκη και όλες οι διαδικασίες έγινα σε χρόνο ρεκόρ και η ανακοίνωση της απόφασης ήταν αυτό που περίμεναν όλοι. Ο Νίκος Μεταξάς πλήρωσε το τίμημα των πράξεων του και θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Στην απόφασή του το δικαστήριο αναφέρει: «Οι αποτρόπαιες εγκληματικές ενέργειες του κατηγορουμένου άρχισαν το 2016 με το φόνο της Λιβίας και της ανήλικης κόρης της. Διέπραξε 7 φόνους σε διάστημα μικρότερο των δυο ετών. Όλα τα θύματα είναι αλλοδαπές πέντε γυναίκες που ήρθαν για να εργαστούν και βρήκαν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο τον θάνατο. Δε δίστασε μάλιστα να σκοτώσει και τα ανήλικα παιδιά τους. Στερώντας τους το πιο πολύτιμο αγαθό την ζωή τους. Επιδόθηκε σε εκστρατεία φόνων ο κατηγορούμενος.

Στις κατηγορίες για απαγωγές δε θα επιβληθεί ποινή Όπως διαφαίνεται από τα γεγονότα και όπως είπε ο ίδιος είναι πατέρας δυο ανηλίκων τέκνων. Ανέγνωσε επίσης χειρόγραφο. Όσον αφορά στο αδίκημα του φόνου εκ προ μελέτης προνοεί ότι κάθε πρόσωπο που βρίσκεται ένοχο για φόνο εκ προ μελέτης προνοεί δια βίου φυλάκιση».

Η απολογία του Ορέστη

Νωρίτερα, ο Νίκος Μεταξάς έδωσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην εισαγγελέα. Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο “Ορέστης”  υποστήριξε ότι λόγω της κατάσταση της μικρής Έλενα, πίστευε πως η μητέρα της, Λίβια Μπρουνέα, την εξέδιδε και του είχε γίνει εμμονή να τη σκοτώσει. «Όταν τη σκότωσε έβγαλε όλο το μίσος που έκρυβε μέσα του» ανέφερε η εισαγγελική αρχή. Αφού σκότωσε την άτυχη 36χρονη από τη Ρουμανία, κάθισε και κοιτούσε το άψυχο σώμα της, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στο δωμάτιο όπου κοιμόταν η κόρη της και την έπνιξε!

«Έβαλα τη Λιβία κάτω και την έσφιγγα μέχρι να τη δω νεκρή. Την είδα επιτέλους νεκρή. Έπιασα τη με τα δυο μου χέρια βλέποντας την και την πίεζα στα δυο της πλευρά, την έσφιγγα μέχρι να πεθάνει. Έκατσα και κοιτούσα τη Λιβία νεκρή στο κρεβάτι της. Σκότωσα το μωρό με τον ίδιο τρόπο”, ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του.

Ο Μεταξάς απολογήθηκε με δάκρυα στα μάτια για τις ζωές που αφαίρεσε. «Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα. Δε μπορώ να πάρω το χρόνο πίσω. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Δε θα ζημιώσω άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία. Θα βοηθήσω στη διαλεύκανση. Απολογούμαι στους συγγενείς των θυμάτων. Λυπάμαι για τους συγγενείς μου και τα παιδιά μου που δεν έφταιξαν σε τίποτα. Δε μπορώ να δώσω απάντηση γιατί έφτασα ως εδώ. Δεν βρήκα ξεκάθαρη απάντηση. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση επιστημόνων για μελέτη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments