Ελλάδα

ΔΕΗ: Κίνδυνος για μπλακ άουτ λόγω καύσωνα

ΔΕΗ: Κίνδυνος για μπλακ άουτ λόγω καύσωνα
ΔΕΗ: Υπάρχουν φόβοι για διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, λόγω καύσωνα και κακής συντήρησης του δικτύου. Τι δήλωσε για το θέμα ο πρόεδρος τεχνικών της ΔΕΗ και τι αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη.

ΔΕΗ: Διάχυτη είναι στην ατμόσφαιρα για γενικευμένο μπλακ άουτ σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Η ζέστη αλλά και το μη συντηρημένο δίκτυο της ΔΕΗ μπορεί να αποτελέσουν τα αίτια νέων προβλημάτων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ειδικοί. Ήδη, έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά από την αρχή της εβδομάδας, με τη Νέα Μάκρη, τον Νέο Βουτζά και την Πεντέλη να μένουν χωρίς ρεύμα το πρωί της Δευτέρας λόγω βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Παρόμοια φαινόμενα παρουσιάστηκαν και βόρεια, στη Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά.

Οι αυξημένες θερμοκρασίες δημιουργούν ανησυχία στους ειδικούς, που εκφράζουν φόβους για μπλακ άουτ στα νησιά αλλά και την Κρήτη. Η κατάσταση είναι οριακή για το δίκτυο, καθώς οι απαιτήσεις για ρεύμα αυξάνονται λόγω της τουριστικής περιόδου η οποία βρίσκεται στην άνθισή της. Βάσει αναφορών, η Κρήτη βρίσκεται στα υπόψιν, καθώς ήδη έχουν καταγραφεί περιστατικά σε περιοχές του Ηρακλείου, Ηρακλείου, όπως η Κηπούπολη, ο Κατσαμπάς, η Αγία Αικατερίνη, οι Βασιλειές και η Φοινικιά. Η ίδια κατάσταση επικρατεί από το πρωί της Τρίτης και στην Αρκαδία, με τη ΔΕΗ να πραγματοποιεί εργασίες αναβάθμισης του δικτύου στη Μεγαλόπολη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελλάδας της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, ανέφερε τα εξής για το θέμα μιλώντας στα “Νέα” και το “Θέμα FM 104.6”: «Oταν οι ελλείψεις είναι μεγάλες σε προσωπικό, ένα ντόμινο μπορεί να δημιουργηθεί από μια γραμμή που θα φύγει. Φοβάμαι για τα χειρότερα». Κληθείς να εντοπίσει τις περιοχές στις οποίες υπάρχει το σημαντικότερο πρόβλημα ο κ. Μανιάτης απάντησε ότι «πλέον στη χώρα μας υπάρχει παντού πρόβλημα. Όταν τα νησιά λειτουργούν με 2-3 τεχνίτες, όταν έχουμε έλλειψη πάνω από 100 τεχνίτες καταλαβαίνετε το πρόβλημα. Έχουμε σοβαρά προβλήματα σε Χαλκιδική, Μεσσηνία και αλλού».

Έκτακτη σύσκεψη υπό το φόβο μπλακ άουτ

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη μετά από εντολή του πρόεδρου και CEO της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, με παρόντα τον επικεφαλής της ΔΕΔΔΗΕ. Οι δύο άνδρες εξέτασαν την κατάσταση που επικρατεί και αποφάσισαν να λάβουν μια σειρά μέτρων προκειμένου να μην υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στο σύστημα.

Παράλληλα, η ΔΕΗ έχει αρχίσει να μοιράζει… εξώδικα στοχεύοντας την εξόφληση του χρέους των λεγόμενων τελικών πελατών που διαμορφώνεται στο 1,05 δισ. ευρώ. Συν τοις άλλοις, τρέχει η διαδικασία για την υλοποίηση οφειλών από την οποία η ΔΕΗ προσδοκά να εισπράξει 400 έως 500 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments